nubulaya

Fent part de la ciutadania d'un país que sura enmig d'una Mar Mediterrània que uneix dues voreres continentals. A càrrec de: www.cecili.cat

Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans (II)

nurukundo2005 | 09 Juny, 2006 17:40 | facebook.com google.com

El projecte de consolidar l’Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans, es veu fortament sacsejat amb la desfeta del primer govern catalanista i d’esquerres a la Generalitat de Catalunya.
L’expulsió de conselleres i consellers d’Esquerra Republicana del govern català, feta pel president Maragall l’11 de maig de 2006, coincideix amb l’etapa inicial de contactes institucionals encara sense consolidar; fet que n’incrementa les dificultats fins al punt d’assolir-s’hi nivells inimaginables.

Un fet tan insòlit com aquest té repercussions negatives, no solament al Principat de Catalunya, sinó també al País Valencià, on l’obtenció de suports, des dels inicis, ha resultat encara molt més difícil.

Al País Valencià

En nombroses ocasions, Magdalena González intenta mantenir contactes directes amb Eliseu Climent, per tal de trobar en Acció Cultural del País Valencià el suport que es necessita a l’hora de cercar i obtenir facilitats que permetin dur endavant el projecte i la integració d’una vintena de joves intèrprets del País Valencià a l’Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans.

Aquest somni que, si més no inicialment, s’arriba a fer realitat amb motiu de la primera intervenció musical de l’orquestra, realitzada l’any 2004 a Barcelona, es vol tornar a repetir enguany a Catalunya Nord.

Per això, a principis del mes d’abril de 2006, Magdalena escriu a Eliseu i li diu:
“Amb motiu de la realització a València de les proves d'accés a l'Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans( OJIPC), el proper 20 d'abril, contact amb vostè per a sol•licitar-li una entrevista amb la finalitat, primer, de poder-li agrair el suport que ens van donar al néixer el projecte l'any 2004 i, segon, tenir la possibilitat d'exposar-li personalment tots els detalls del mateix.
Sobretot perquè, davant les enormes dificultats sorgides constantment al País Valencià, és important per a nosaltres trobar acollida en institucions que, finalment, treballam pel mateix objectiu.
Agrairíem també que, aprofitant la presència del mestre Salvador Brotons, director de la formació, per fer les proves, a les quals s'hi presenten 15 joves del País Valencià, el setmanari El Temps es pogués fer ressò del mateix publicant-ne alguna informació...”

L’escrit provoca una telefonada personal d’Eliseu Climent qui, l’atén amablement, s’interessa per l’assumpte, vol saber com va el projecte, remet a la Generalitat de Catalunya, i no arriba a concretar res pel que fa a la realització del projecte al País Valencià.

L’organitzadora, que no està disposada a desistir i vol continuar mantenint-hi contactes, es comunica amb el secretari d’Acció Cultural del País Valencià, Toni Gisbert, amb qui té l’oportunitat de compartir la incidència dels efectes negatius que ocasiona la situació de desempara que s’està patint.

Sobretot, veient que es torna negativa la perspectiva de no arribar a trobar mai aquells suports institucionals estables i duradors que permetin tirar endavant la consolidació de l’Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans, tal com la concep la seva creadora mallorquina, la professora de música, Magdalena González i Crespí.

Aquesta permanent situació d’incertesa no afavoreix, més tost l’agreuja, una trobada de solucions efectives i duradores que facilitin l’acostament d’institucions com puguin ser els ajuntaments del País Valencià disposats a donar-hi suport.
Cosa sobre la qual el secretari està disposat a parlar amb l’Eliseu Climent, tot d’una que això li resulti factible.

Així es reflecteix en un altre escrit que la presidenta de Forum Musicae i responsable de l’OJIPC li adreça, on li expressa:
“Donat el marc en el qual ens han situat els darrers esdeveniments polítics succeïts a la Generalitat i de com aquests poden afectar seriosament la consolidació de l'Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans (OJIPC), ja que una part important dels suports amb els que comptàvem són ara del tot incerts, m'adreço a vosaltres per demanar-vos la vostra col•laboració en la recerca d'algun tipus de solució, en la mesura que sigui, pels 22 membres del País Valencià.
T'agrairia que traslladassis la meva inquietud al Sr. E. Climent, amb qui vaig parlar telefònicament no fa molt”.

En adreçar-se al secretari, la presidenta reconeix que pertot es roman a l’espera de veure per on aniran els esdeveniments.
Passa, emperò, que tota la moguda ja està en marxa i molt avançada. Els compromisos i les responsabilitats, amb les distintes administracions públiques, fan que sigui un moment molt delicat per prendre alguna decisió.

El darrer dia de maig, li arriba la resposta del secretari, Toni Gisbert, que no es pot dir que sigui plenament satisfactòria.
Li recorda que n’ha parlat amb l’Eliseu Climent amb qui s’acaba de reunir.
Li diu que tothom va com va, en qüestió de recursos econòmics disponibles, i que ho tenen malament per ajudar econòmicament.
Suggereix de parlar amb els ajuntaments on resideixen els membres de l’OJIPC, tot i que a moltes de les poblacions no hi veuen gaires possibilitats de reeixir-hi, i creu que ha de resultar complicat:
Dènia, Alacant, la Vall d’Uxó, Castelló, Vilafranca del Cid, Morella, Port de Sangut, Xàtiva, Manises, Guadassuar, Catadau, Alboraia, Burjassot, València, Benicarló...
Apunta a parlar amb alguna entitat o institució catalana de pes, per a la qual cosa demana alguna mena de dossier presentable per a explicar el projecte i una proposta concreta de petició de diners...

CONTINUARÀ

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb