nubulaya

Fent part de la ciutadania d'un país que sura enmig d'una Mar Mediterrània que uneix dues voreres continentals. A càrrec de: www.cecili.cat

Rebuig de l'estatutet: som una nació, tenim el dret de decidir

nurukundo2005 | 23 Maig, 2006 16:25 | facebook.com google.com

El projecte d’Estatut, que ha de ser sotmès a referèndum al Principat de Catalunya el proper mes de juny, no inclou cap de les aspiracions i propostes a favor de les quals es van manifestar centenars de milers de persones el passat 18 de febrer a Barcelona.

Així ho reconeix l'Assemblea d'entitats que integren la Plataforma pel Dret de Decidir, reunida a Barcelona el proppassat dilluns, dia 22 de maig.

L’estatutet -’cepillado como carpintero en comisión’, per ordre de qui, en la campanya electoral prèvia a la proclamació del primer president socialista de la Generalitat de Catalunya, havia proclamat a tots vuit vents del món: aprobaré el estatuto de Catalunya que apruebe el Parlamento de Catalunya- no es mereix el suport de la gent catalana, que se sent orgullosa i digna de ser-ho:

 1. No reconeix Catalunya com a nació
 2. No representa cap avenç en la sobirania fiscal
 3. Impedeix la presència internacional del nostre país
 4. No millora la posició de la llengua catalana
 5. No permet que establim polítiques pròpies de ciutadania i d’immigració
 6. Continuen en mans de l’Estat espanyol les qüestions legislatives i executives essencials
 7. Els drets democràtics i socials queden sotmesos a la legislació de l’Estat espanyol.

  Es pot dir, en resum, que aquest projecte d’Estatut no inclou cap de les aspiracions i propostes a favor de les quals ens vam manifestar el 18 de febrer passat:
  - no ens reconeix com a nació,
  - no se’ns permet gestionar els propis recursos,
  - no ens dóna dret a decidir en els afers socials més importants i
  - no se’ns reconeix el dret a l’autodeterminació
  .

L’Assemblea de la Plataforma pel Dret de Decidir aprovà dilluns, dia 22 de maig de 2006, un argumentari que acaba dient:

”No volem renunciar a uns objectius de país ambiciosos i ens neguem a acceptar una nova hipoteca que perpetuï anys i anys la situació de subordinació sobre les generacions que vénen.
Hem de rebutjar aquest Estatut per evitar que aquest marc autonòmic quedi congelat i el país vagi perdent poder de decisió i dinamisme respecte les altres nacions europees.

El poble català s’ha de dotar de les eines legislatives necessàries per ser una nació lliure i avançada dins Europa.

Per això, les lleugeres millores que pot suposar aquest Estatut respecte del vigent no són en absolut l’avenç que necessita el país, i no corresponen al ritme amb què avança la societat catalana, que, en les seves reivindicacions, supera de llarg aquest estret marc autonòmic que estableix l’Estat espanyol.

La Plataforma pel Dret de Decidir continuarà treballant per a un futur escenari d’autodeterminació, on ens siguin reconeguts els nostres drets com a poble i on un veritable procés constituent permeti als catalans i a les catalanes de decidir les normes que han de regir la nostra societat.

Per això, cal que fem un primer pas participant activament en el referèndum i expressant de forma massiva el rebuig a aquest Estatut.

Davant dels atacs i les amenaces antidemocràtiques, i davant també de les actituds polítiques servils, el poble català ha de demostrar coratge i fermesa en la defensa dels seus drets.

Perquè som una nació i tenim el dret de decidir
NO ENS DEIXEM ENGANYAR, REBUTGEM AQUEST ESTATUT
.

Plataforma pel Dret de Decidir

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb