nubulaya

Fent part de la ciutadania d'un país que sura enmig d'una Mar Mediterrània que uneix dues voreres continentals. A càrrec de: www.cecili.cat

Cada cop més gent s'apunta al NO

nurukundo2005 | 18 Maig, 2006 15:53 | facebook.com google.com

La Plataforma “Pel dret de decidir”, formada a hores d’ara per més de set-centes entitats i moviments socials, convoca una roda de premsa pel divendres 19 de maig a les 12 del migdia al Centre Internacional Escarré per a les Minories Ètniques i les Nacions (CIEMEN), a Barcelona.

L’assemblea impulsora de la mobilització del 18F ha valorat que d’ençà del seu primer posicionament del 24 d’abril de 2006 el pol sobiranista s’ha anat decantant cada vegada més per un vot negatiu, incloent entitats i persones mediàticament reconegudes que formen part de la Plataforma.

Ha tingut també en compte que les opcions de vot nul o blanc requereixen una major conscienciació i un nivell de pedagogia i explicitació superiors a una opció negativa i, per tant, davant la possibilitat que la posició de la Plataforma quedés limitada a causa d’aquest rebuig genèric, l’assemblea del proppassat 15 de maig va optar per demanar el NO davant del proper referèndum.

Perquè som una nació i tenim el dret de decidir,
Per dignitat,
Rebutgem aquest Estatut: votem no!

La Plataforma Pel Dret de Decidir, va fer públic, amb data de 24 d’abril de 2006, la seva voluntat de dur a terme una campanya activa de rebuig al sí a l’actual proposta d’Estatut d’autonomia, assumint i donant suport a totes les opcions de vot que expressessin aquest rebuig, ja fos el vot no, el vot nul compromès o el vot en blanc, recollint el sentir de les diferents entitats i moviments socials que la conformen.

Des d’aleshores s’han esdevingut alguns canvis que han portat a reconsiderar aquesta posició. El pol sobiranista s’ha anat decantant cada vegada més per un vot negatiu.
Primer van ser els líders d’opinió, pensadors i mitjans de comunicació que no entenien que no s’apostés per un plantejament més efectiu, després la mateixa societat civil que també reclamava poder dir les coses clarament, i ERC que impulsada per les seves bases també s’ha decantat pel NO.
Finalment, altres entitats de sectors diversos de la nostra societat, com el sindical o l’estudiantil, també han apostat pel NO.

Considerant que aquestes circumstàncies d’indefinició de referents no partidistes, com el que suposa la Plataforma, fins i tot podien contribuir a un abstencionisme que jutgem negatiu.

Cercant, doncs, fer front i superar aquests problemes, i amb el convenciment que els defensors del no haguessin fet el mateix, les entitats adherides a la Plataforma que es van pronunciar en favor d’un vot nul compromès, o el vot en blanc han arribat a l’acord d’acceptar que la Plataforma en el seu conjunt expressi públicament el seu posicionament en favor del NO, tot respectant la diversitat de postures que ja foren expressades en assemblees anteriors.

Per tant, aquest posicionament de la Plataforma no pressuposa, en absolut, que no hi hagi entitats en el seu si que puguin seguir mantenint la seva prioritat per un altre tipus de vot, però que donen suport a una opció unitària de la Plataforma concretada en la defensa d’un vot negatiu en aquest referèndum.

Barcelona, 19 de maig de 2006

Comentaris

Gràcies ERC

Lluís | 22/05/2006, 17:00

Gràcies, ERC, per no haver-te abaixat els calçons. Gràcies per ser l'únic partit que ha mantingut la coherència i la lleialtat al Parlament. Gràcies per haver defensat l'estatut del 30 de setembre, sense retallades. El proper text que Espanya haurà d'assumir no serà un estatut d'autonomia, serà la nostra carta de llibertat.

Envant

Jaume | 19/05/2006, 09:41

Esquerra es va acostar a la Plataforma per la manifestació i ara és la Plataforma qui matisa la seva opció inicial per al referèndum, reforçant l'opinió democràtica de les bases de l'únic partit d'àmbit nacional que tenim. És ben necessària i profitosa aquesta tensió constructiva entre partits i societat civil. El NO incipient a la Constitució Europea que se'ns proposà serà ara un NO massiu a aquest estafatut subordinat. I tan de bo això sigui el darrer estatut de què parlam i ben aviat la qüestió sigui l'elaboració i aprovació d'una veritable constitució catalana que puguem compartir a tots els nostres territoris.

De la identitat a la mundialització

Oriol C. | 19/05/2006, 07:20

Precisament, perquè no podem passar-nos vint anys més igual i també per demostrar que existim hem de dir no. Si el poble català ha decidit existir el no a aquest és bona ocasió i una manera d'experesar-ho. El PP no hi pinta res a Catalunya i al pas que va no hi pintarà mai. Per estar integrat a la mundializtació primer cal donar una idea clara d' identitat, ara a través del no podem continuar donant senyals evidents de la nostra existència i sense regalar res a ningú. Existim ergo votem no

¿som una nació?

mundialització | 18/05/2006, 18:14

nació només n'hi ha una "Ejpaña" o es que no heu sentit en Bono. Ni nació espanyola ni nació catalana, que això ja està passat de moda, sinó quans immigrants, de moment, viuen ja a Catalunya (i a Espanya) i hi quedaran per tota la vida ells i els seus descendents. La nació cultural i monolingüe només és una quimera, avui el món ja és una altra realitat. A Barcelona es parlen més de cent llengües diferents quotidianament, hi viu gent de diferents cultures i religions, fins i tot el tò de la pell és d'una gran varietat.

Diguem No!

De Manacor | 18/05/2006, 17:42

El PP a Catalunya no és ningú. Qui variarà la obediència del seu partit votant No, serà gent d'IC,CIU i PSC allunyadíssims del PP. Qui del PP anà la manifetació multitudinaria de som una nació?

com l'Aznar i el Zapatero

Mercè | 18/05/2006, 17:07

Ben juntets fent campanya pel SÍ a Europa

Pique i Carod

Pau | 18/05/2006, 17:02

Només cal veure a Carod i Piqué, junts fent campanya pel NO.

més adeptes al PP

pepero | 18/05/2006, 16:38

Vaja quina sorpresa, es veu que el PP comença a fer furor per catalunya. tots amb el PP tots amb el NO.
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb