nubulaya

Fent part de la ciutadania d'un país que sura enmig d'una Mar Mediterrània que uneix dues voreres continentals. A càrrec de: www.cecili.cat

Un desallotjament només és una pausa

nurukundo2005 | 07 Abril, 2006 18:49 | facebook.com google.com

Seguirem ocupant! Poden desallotjar els nostres locals, però no les nostres idees!

Així diu això, ho diu ben fort pels carrers de Palma, tot un col•lectiu de gent jove durant la manifestació que s’organtiza en defensa d’espais alliberats.
Es duu a terme divendres dia 7 d’abril, des de la Font de les Rambles de Palma fins al local Okupat al carrer d’Eusebi Estada


Capçalera de la manifestació pels carrers de Palma
(Foto: Picalsud)

Aquest Casal Okupat les Vies ha estat desallotjat dijous.
A primera hora del matí una vintena de policies locals, la majoria de la unitat d’intervenció immediata, s’hi han fet present.
Tot sense que el Casal hi tingués cap constància de què aquest dia es produiria el desallotjament. Això no permet organitzar cap resistència. Encara així al llarg del matí s’hi van concentrant una sèrie d’accions solidàries, el que no evita que el local sigui tapiat.
Cal recordar que el desallotjament estava previst per la setmana passada i aquest s’aconseguí aturar gràcies a la pressió social.

El local del número 32 d’Eusebi Estada duu 7 anys buit. En els nostres 7 mesos d’estança, aquest s’anava omplint cada vegada més de vida i activitats. El Casal s’estava convertint en un espai plural i en un punt de trobada dintre dels moviments socials crítics amb l’actual model econòmic i social. Entenem el nostre desallotjament com a una nova acció de censura cap aquests punts de vista.

Amb el desallotjament s’han aturat tota una sèrie d’activitats culturals i polítiques que no tenen cabuda en els espais institucionals de la ciutat. Per exemple, aquest cap de setmana s’havien programat projeccions de vídeo i debats. També s’ha deixat sense espai permanent una cooperativa de consum de productes ecològics. Ara el local quedarà tapiat qui sap per quant de temps més.


Full repartit durant la manifestació
(Foto: Picalsud)

Com a resposta a l’acció de l’Ajuntament de Palma ens volem manifestar pels carrers de Ciutat per denunciar el que s’ha fet amb el Casal de les Vies. També denunciar les polítiques especulatives de l’Ajuntament que dificulten l’accés a una vivenda digna i a locals on poder-hi realitzar activitats que s’escapin de la seva lògica consumista.

Davant del greu problema social en què s’ha convertit l’especulació a Mallorca, l’ocupació es converteix en una alternativa que la qüestiona directament i la nostra acció així ho ha posat en evidència. La realitat ens anima a pensar en nous actes de denúncia directa.

En una altra línia, a hores d’ara l’Assemblea del Casal està pensant emprendre accions legals contra els responsables del desallotjament.

Assemblea del Casal Okupat les Vies


Davant del Casal Okupat, desallotjat per la policia
(Foto: Picalsud)

D'ALTRES FOTOS DE LA MANIFESTACIÓ OKUPA

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb