nubulaya

Fent part de la ciutadania d'un país que sura enmig d'una Mar Mediterrània que uneix dues voreres continentals. A càrrec de: www.cecili.cat

En defensa de l'educació pública per a la infància d'aquest país

nurukundo2005 | 09 Febrer, 2006 22:04 | facebook.com google.com

La Plataforma 0/6 anys ha presentat la seva pròpia pàgina web a l'Aula de Videoconferència de l'edifici Guillem Cifre de Colonya de la UIB.

En presència d'una trentena de professionals, amb representants d'alguns partits polítics -ERC-Illes i PSM-Entesa Nacionalista- s'han explicat els contenguts d'una pàgina ben interessant, s'ha llegit un Manifest i s'ha exposat una experiència concreta de treball educatiu al Sector Manacor.


Sílvia, Joana i Marisa presentant material educatiu per a infants de 0/6 anys
a l'acte de presentació de la web
(Foto: Picalsud)

Les intervencions de professionals de l'Educació Infantil com són Cati, Marisa, Antoni, Lluïsa, Joana o Sílvia permeten veure que l'esmentada Plataforma està integrada per col·lectius diversos que donen suport a allò que afecta més directament el món de la infància.

Aprofiten l'avinentesa per fer-hi dues peticions:
a) participar en les comissions de treball, que es reuneixen el primer divendres de cada mes a les 18:00 hores, a la seu de Fundesba
i b) fer una aportació anual de 30 euros amb els quals poder fer front a les despeses que ocasiona l'activitat frenètica que duu a terme la plataforma.

És realment una gran sort poder tenir l'oportunitat de participar en una jornada d'aquestes característiques, que permet veure de prop els esforços gegantins que s'estan fent a favor de la infància en aquest país.

La Plataforma 0/6 anys que ja duu molts anys insistint i treballant a favor de l'Escola Pública per a infants que acaben de nàixer fins als 6 anys, continua proposant un model educatiu públic en què les administracions educatives defensin el dret a l'educació des del naixement; un model educatiu públic amb participació i gestió democràtica; una escola infantil vinculada a l'entorn; una escola infantil solidària afavoridora de la cohesió social; una escola infantil laica i defensora dels valors democràtics; una escola infantil pública amb un currículum adaptat a les necessitats de l'alumnat...

La Plataforma 0/6 anys reclama una normativa pròpia per a l'educació infantil al nostre país; amb un disseny d'un mapa escolar que consolidi una xarxa pública d'escoles de zero a tres anys; amb polítiques que ajudin a conciliar la vida familiar amb la vida laboral; a integrar en una sola l'etapa 0/6 anys integrada, encara que se separi en dos cicles; amb un departament nou responsable d'establir i regular les polítiques educatives per a la primera infància.

La Plataforma 0/6 anys demana la implicació de tots els agents socials; les diferents administracions educatives; les famílies, mares i pares; els mitjans de comunicació social; el conjunt del professorat i tota la ciutadania en general.

S'ho paga encoratjar aquesta Plataforma 0/6 anys perquè continuï la tasca que ve desplegant des de fa un bon grapat d'anys a Mallorca -considerant envejable la que s'està fent a Menorca o al Principat de Catalunya- en defensa de l'escola pública.

No hi ha dubte que allò que AVUI transmetem a la infància, DEMÀ redundarà d'una manera o una altra en allò que aquestes ciutadanes i aquests ciutadans facin pel país.

Mallorca, 9 de febrer de 2006

Cecili Buele i Ramis
Secretari de Moviments Socials i Xarxes Cíviques

ERC-Illes

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb