nubulaya

Fent part de la ciutadania d'un país que sura enmig d'una Mar Mediterrània que uneix dues voreres continentals. A càrrec de: www.cecili.cat

Primer concert del Cor Jove dels Països Catalans, a Mallorca (i 6)

nurukundo2005 | 23 Agost, 2010 21:54 | facebook.com google.com

El Cor Jove dels Països Catalans va nàixer a Palma.
El 6 de juny de 2009, na Magdalena González Crespí, presidenta de l'entitat mallorquina Forum Musicae, en feia la presentació pública, durant la roda de premsa feta a la seu mallorquina de l'Institut Ramon Llull que presideix l'eivissenca Fanny Tur.

 (Segueix)

L'OJIPC, a sis anys vista

nurukundo2005 | 14 Agost, 2010 10:44 | facebook.com google.com

Sis anys de lluita constant i intensa, a favor d'un projecte cultural tan singular com el que comporta la creació de l'Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans, representen moltíssim en la vida d'una persona que s'hi ha dedicat en cos i ànima.

Magdalena González Crespí, professora de música al col·legi de Santa Mònica, a Palma, un bon dia d'aquell any 2004 besllumà a l'horitzó la possibilitat remota d'arreplegar joves i al·lotes d'arreu dels territoris que conformen els Països Catalans -de Salses a Guardamar i de Fraga fins a l'Alguer, passant pel Principat d'Andorra- amb la finalitat de formar una orquestra simfònica.

 (Segueix)

Cor Jove dels Països Catalans, ja és aquí, a Mallorca (5)

nurukundo2005 | 13 Agost, 2010 23:44 | facebook.com google.com

Divendres, 13 d'agost de 2010, amb puntualitat germànica arribava al port de Palma el vaixell d'Acciona que transportava, entre d'altres passatgers, els components del Cor Jove dels Països Catalans.

Més d'una trentena de joves i al·lotes d'arreu dels territoris que conformen els Països Catalans, s'hi han fet presents per preparar la Temporada 2010.

S'allotgen a la Residència de Sant Guillem i Sant Antoni, a la Colònia de Sant Pere, dins el terme municipal de la vila d'Artà.


Hi faran un concert coral, amb motiu de les festes patronals de Sant Roc (el 19 d'agost a les 19 hores, a la plaça del poble).

I en faran un altre amb motiu de les festes de Sant Bernat (el 21 d'agost a les 21 hores, al claustre del monestir de la Real, a Palma).

Tots dos concerts, dirigits per Esteve Nabona, són oberts al públic.

Molt bona manera de commemorar el sisè aniversari de l'actuació primera que realitzà l'Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans, amb el seu primer concert a Barcelona, al Festival Mundial de la Joventut, dins el marc del Fòrum Universal de les Cultures.

 (Segueix)

El Cor Jove dels Països Catalans, a Mallorca (4)

nurukundo2005 | 13 Agost, 2010 16:17 | facebook.com google.com

Avui divendres arriben al moll de Palma els primers components del Cor Jove dels Països Catalans, convidats a realitzar la seva primera estada de formació, al paratge idíl·lic de la Colònia de Sant Pere, a la vila mallorquina d'Artà.

 (Segueix)

El Cor Jove dels Països Catalans, a Mallorca (3)

nurukundo2005 | 03 Agost, 2010 08:56 | facebook.com google.com

Divendres, 13 d'agost, arriben a Mallorca una trentena de components del Cor Jove dels Països Catalans. Fan part de la iniciativa cultural que, dins l'àmbit de la música coral, es va crear a Palma, el 6 de juny de 2009.

El Cor Jove dels Països Catalans -com l'Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans, dues iniciatives singulars sorgides aquests darrers anys a Mallorca, de la mà de la professora de música, Magdalena González i Crespí,- ajunta joves i al·lotes d'arreu dels territoris on es parla català, amb la finalitat d'investigar, interpretar i difondre pertot arreu obres d'autors d'aquestes mateixes terres.

 (Segueix)

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb