nubulaya

Fent part de la ciutadania d'un país que sura enmig d'una Mar Mediterrània que uneix dues voreres continentals. A càrrec de: www.cecili.cat

Festes de barriada, amb concert de música clàssica

nurukundo2005 | 30 Juny, 2009 22:50 | facebook.com google.com

L'infatigable lluitador veïnal Xisco Bonnín, com cada any, fa arribar la notícia relacionada amb la celebració de les Festes d'Estiu a la barriada de Son Dameto.

Com cada any, també, el programa inclou un esplèndid concert de música clàssica que enguany es fa dimecres, 1 de juliol, a les 20,30 hores a l'Església parroquial de Sant Pau (Son Dameto), carrer Martí Boneo, número 17.

La interpretació corre a càrrec del sextet de l'Orquestra Simfònica de Balears "Ciutat de Palma".

Aquest acte cultural roman obert a qualsevol persona que tengui ganes de delitar-se amb un programa de gran qualitat artística, impulsat per l'Associació Veïnal de Son Dameto – Son Pisà, amb el suport i la col·laboració entusiasta de mossèn Llorenç Fernández, el dinàmic rector de la parròquia de Sant Pau.

Ana Rosa Abejón Calleja: dues mans per a la llengua de signes

nurukundo2005 | 27 Juny, 2009 22:54 | facebook.com google.com

Ben per casualitat, vaig fer la descoberta d'Ana Rosa Abejon Calleja i les seves companyes de professió al Consell de Mallorca, Ana Amate Vanrell, i Alicia Serra Montblanch, amb motiu del III Fòrum Social de Mallorca, celebrat a Palma el proppassat mes de març de 2009.

 (Segueix)

Al jove pianista alaroner Joan Lillo Aguirre

nurukundo2005 | 21 Juny, 2009 21:22 | facebook.com google.com

Vetlada molt agradosa, la que ens ha ofert a la vila mallorquina d'Andratx, aquest tercer diumenge del mes de juny de 2009, el jove alaroner Joan Lillo Aguirre.

Als seus 12 anys, ens ha deixat bocabadades durant més de tres quarts d'hora, totes les persones que omplíem a vessar la sala d'audicions de l'Associació Cultural sa Taronja.

 (Segueix)

Processó del Corpus, a Palma

nurukundo2005 | 14 Juny, 2009 19:56 | facebook.com google.com

Enguany, la festa del Corpus que es fa a Palma des de l'any 1316 ençà, manté la processó característica:

 (Segueix)

Ha nascut a Mallorca el Cor Jove dels Països Catalans

nurukundo2005 | 06 Juny, 2009 17:14 | facebook.com google.com

El matí de dissabte, 6 de juny de 2009, la seu de l'Institut Ramon Llull a Palma (carrer de la Protectora, 10) ha servit de marc on s'ha produït el naixement del Cor Jove dels Països Catalans.

Una iniciativa projectada i executada per la professora de música Magdalena González Crespí, a la qual s'han sumat persones tan rellevants en l'àmbit de la música coral d'arreu dels Països Catalans, com són ara:


(Foto: Agustí Baró)


(Foto: Agustí Baró)

 (Segueix)

Vaig votar NO a aquella mala Constitució europea que ens volgueren entaferrar per nassos!

nurukundo2005 | 05 Juny, 2009 20:58 | facebook.com google.com

Coincidint amb la Festa de l’Estendard de l'any 2004, Diada nacional de Mallorca, vaig voler fer públics els motius que m'empenyien a dir NO a un text tant dolent i rebutjable com el que representava aquell mal anomenat Tractat per a una Constitució Europea.

Gairebé cinc anys després, a molt poques hores de celebrar-se les eleccions al Parlament Europeu, se'n veuen els efectes nefasts d'aquell SÍ promogut pels partits polítics espanyols majoritaris que, encara avui, continuen demanant el SÍ a la seva Europa, cada cop més envellida i obsoleta.

Els 15 motius que adduïa aleshores, crec, continuen ben vigents als nostres dies.

Sobretot, després de veure i comprovar directament la poca atenció que han volgut dispensar, aquí a la Roqueta, les dues representants màximes de les eurocandidatures “mallorquines” que es presenten enguany: la senyora Rosa Estaràs, del PP, i la senyora Teresa Riera, del PSOE.

Tanto monta, monta tanto... per molt que diguin i s'esbravin, votant juntes massa assumptes a Brussel·les... també s'han ajuntat a l'hora de no voler atendre ni contestar la dotzena i mitja de preguntes que els ha formulat l'Assemblea de Moviments Socials de Mallorca...

 (Segueix)

Preguntes mallorquines a eurocandidatures (i 17): Miquel Ramón Clar

nurukundo2005 | 05 Juny, 2009 17:19 | facebook.com google.com

Així com havia començat la trobada de dia 14 de maig de 2009 a la Sala de Premsa del Consell de Mallorca, on l'Assemblea de Moviments Socials de Mallorca havia convocat les eurocandidatures mallorquines que es presenten a les eleccions dia 7 de juny, així mateix va acabar, tres hores després: amb la intervenció que serví de cloenda en boca de Miquel Ramón Clar, membre de l'entitat Fòrum Ciutadà.

 (Segueix)

Cor Jove dels Països Catalans

nurukundo2005 | 04 Juny, 2009 21:03 | facebook.com google.com

L'any 2004 naixia a Mallorca l'Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans, una iniciativa projectada i realitzada per la professora de música Magdalena González Crespí, presidenta de l'entitat mallorquina Forum Musicae.

Des que interpretà el seu primer concert a Barcelona l'any 2004, amb motiu del Festival de la Joventut emmarcat dins el Fòrum de les Cultures, l'OJIPC ha anat desplegant una activitat intensa.

Els seus components -joves d'entre 18 i 26 anys d'arreu dels Països Catalans- han actuat a Perpinyà, Prada de Conflent, Mutxamel, Eivissa, Maó, Palma... sota la direcció del mestre Salvador Brotons.

Per si això no bastava, la presidenta de l'entitat mallorquina Forum Musicae, s'ha proposat de dur a terme un altre projecte força engrescador que l'acompanyi: es tracta de la creació del Cor Jove dels Països Catalans, la reunió fundacional del qual es fa dissabte dia 6 de juny de 2009 a la seu de l'Institut Ramon Llull, a Palma.

 (Segueix)

Preguntes mallorquines a eurocandidatures (16): Catalina LLobera

nurukundo2005 | 03 Juny, 2009 20:59 | facebook.com google.com

Un altre membre d'ATTAC-Mallorca, en aquest cas Catalina Llobera, es va fer present dia 14 de maig de 2009 a la Sala de Premsa del Consell de Mallorca on l'Assemblea de Moviments Socials de Mallorca havia convocat les eurocandidatures mallorquines que es presenten a les eleccions dia 7 de juny.

 (Segueix)

Preguntes mallorquines a eurocandidatures (15): Marc Niell

nurukundo2005 | 03 Juny, 2009 10:06 | facebook.com google.com

Un altre membre d'ATTAC-Mallorca, en aquest cas el jove Marc Niell, també es va fer present dia 14 de maig de 2009 a la Sala de Premsa del Consell de Mallorca on l'Assemblea de Moviments Socials de Mallorca havia convocat les eurocandidatures mallorquines que es presenten a les eleccions dia 7 de juny.

Intervengué en el torn de preguntes relacionades amb els Transports, en el context de la reivindicació i defensa dels serveis públics a la Unió Europa:

 (Segueix)

 
Powered by LifeType - Design by BalearWeb