nubulaya

Fent part de la ciutadania d'un país que sura enmig d'una Mar Mediterrània que uneix dues voreres continentals. A càrrec de: www.cecili.cat

En defensa dels serveis públics i socials a l'Europa del segle XXI

nurukundo2005 | 29 Abril, 2009 13:32 | facebook.com google.com

L’Assemblea de Moviments Socials de Mallorca, que arreplega una trentena d'entitats i organitzacions socials mallorquines, assumeix el compromís contret pel III Fòrum Social de Mallorca celebrat a Palma el mes de març de 2009: reivindicant i defensant els serveis públics i socials, com a drets adquirits per la ciutadania democràtica de l’Europa del segle XXI.

 (Segueix)

Joves de Mallorca, a l'OJIPC

nurukundo2005 | 27 Abril, 2009 17:05 | facebook.com google.com

Aquest dilluns, 27 d'abril, tal com estava previst, s'han duit a terme a Palma les proves d'accés a l'Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans, per a la gent jove de Mallorca que desitja formar-ne part.

 (Segueix)

Davant d'unes eleccions europees de passatú!

nurukundo2005 | 23 Abril, 2009 22:19 | facebook.com google.com

N'hi ha que creim i pensam que, davant d'una situació com la que estam vivint des de fa un cert temps a Europa, cal dinamitzar més que mai el sistema polític europeu, incrementant-ne les dosis de democràcia participativa en àmbits diversos. Tant al global com al local.

Per això, si se'ns presentava l'oportunitat de fer-ho, formularíem una sèrie de preguntes, senzilles i curtes, a tots i cadascun dels representants de les distintes formacions polítiques que aspiren a aconseguir representació efectiva al Parlament Europeu el proper dia 7 de juny de 2009.

 (Segueix)

Fernado Lugo, pare d'un infant

nurukundo2005 | 15 Abril, 2009 00:28 | facebook.com google.com

Vuit mesos després d'haver estat investit president de la República del Paraguai, Fernando Lugo, en un missatge tramès a la nació en haver passat la Setmana Santa, reconeix públicament haver mantengut relacions amb la jove paraguaiana, Viviana Carrillo, amb la qual ha tengut un infant que va nàixer fa uns dos anys.
N'assumeix totes les responsabilitats.

La notícia provoca una gran sorpresa, i s'escampa ràpidament als mitjans de comunicació, tant en l'àmbit nacional com l'internacional.

Les reaccions no es fan esperar. I s'hi manifesten tot d'una, tant per part de les forces polítiques que li donen suport, com per part dels membres de l'oposició. Igualment la jerarquia eclesiàstica, i representants d'organitzacions i entitats diverses hi diuen la seva.

Al moment de redactar aquestes línies, això no obstant, a la web de la Presidència de la República del Paraguai no n'apareix cap referència explícita.

L'assessor d'Assumptes Internacionals informa que el cap de l'Estat paraguaià es disposa a viatjar a la ciutat veneçolana de Cumaná, on ha de prendre part com a observador a la V Cimera Extraordinària de l'Alternativa Bolivariana per als Pobles d'Amèrica -ALBA- els dies 16 i 17 d'abril.
I que llavors continuarà cap a la ciutat de Puerto España, capital de Trinidad y Tobago, on Fernando Lugo ha de prendre part en la V Cimera de Caps d'Estat i de Govern de les Amèriques que finalitza diumenge dia 19 d'abril.

Joves de Catalunya Nord, a l'OJIPC

nurukundo2005 | 13 Abril, 2009 22:05 | facebook.com google.com

Fa pocs dies, VilaWeb es feia ressò de l'activitat que està desplegant a l'actualitat l'associació mallorquina Forum Musicae a Catalunya Nord.

Informava que l'Orquestra de Joves Intèrprets del Països Catalans (OJIPC) organitza una audició per reclutar músics nord-catalans a Perpinyà, amb motiu de conformar-se l'orquestra que és a punt d'iniciar la temporada 2009.

 (Segueix)

Joves de l'Alguer a l'OJIPC

nurukundo2005 | 11 Abril, 2009 22:11 | facebook.com google.com

Per a divendres, dia 10 d'abril, a les 10 del matí, està programada la sessió corresponent a les proves d'accés per a integrar-se com a membre de l'Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans.

OJIPC 2009

Una iniciativa singular, llançada l'any 2004, promoguda i sostenguda durant tot aquest temps per la mallorquina Magdalena González Crespí, professora de música i presidenta de l'associació Forum Musicae.

En aquesta sessió hi prenen part mitja dotzena de joves de l'Alguer que es presenten com a violoncelistes, flautistes, violinistes, percussionistes, sonadors de corn o de viola, per fer part d'aquesta orquestra simfònica que està preparant la temporada 2009 dedicada enguany al músic Isaac Albéniz:

  1. Francesco Abis, violoncel
  2. Francesca Apeddu, flauta
  3. Ilaria Daga, violí
  4. Paride Canu, corn
  5. Joele Lumbau, viola
  6. Francesco Muzzu, percussió

 (Segueix)

L'Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans, a bon ritme

nurukundo2005 | 08 Abril, 2009 16:54 | facebook.com google.com

La web de l'OJIPC està que bull de notícies fresques, aquests dies, relacionades amb el desplegament de les tasques a fer durant l'any 2009.

ORQUESTRA DE JOVES INTÈRPRETS DELS PAÏSOS CATALANS

Vídeos:

Himne "La Mata de Jonc", de Joan Martorell i Adrover. Dirigida per Salvador Brotons.-

La Santa Espina.-

Els percus de l'ojipc 2.-

D'altres enllaços.-

  1. Cat Clàssica. Catalunya Música.- Proves d'accés a l'OJIPC
  2. Racó Català.- Provés accés temporada 2009
  3. Casal Jaume I d'Alacant.- Proves d'accés temporada 2009 OJIPC

 (Segueix)

A mossèn Bartomeu Bennàssar, clergue mallorquí, lluitador infatigable

nurukundo2005 | 06 Abril, 2009 21:56 | facebook.com google.com

L'any passat, als inicis del mes de maig de 2008, quaranta anys després del mític 68, em venia al cap la figura i l'actuació pública d'un bon company de lluites pastorals, socials i polítiques, que estava lluitant contra els efectes negatius d'una de les malalties més ferestes d'aquest segle, el càncer.

Ni més ni pus que mossèn Bartomeu Bennàssar i Vicens.

 (Segueix)

A mossèn Bartomeu Bennàssar, clergue mallorquí, lluitador infatigable

nurukundo2005 | 06 Abril, 2009 21:56 | facebook.com google.com

L'any passat, als inicis del mes de maig de 2008, quaranta anys després del mític 68, em venia al cap la figura i l'actuació pública d'un bon company de lluites pastorals, socials i polítiques, que estava lluitant contra els efectes negatius d'una de les malalties més ferestes d'aquest segle, el càncer.

Ni més ni pus que mossèn Bartomeu Bennàssar i Vicens.

 (Segueix)

Diumenge de Rams a la meva parròquia

nurukundo2005 | 05 Abril, 2009 11:43 | facebook.com google.com

Vos puc ben assegurar que mai no hi havia vist tanta de gent, en un dia com avui, Diumenge de Rams, a la parròquia de Santa Catalina Thomàs, de Palma. La que altre temps fou parròquia meva, com a vicari. I que hores d'ara continua sent-ho, com a feligrès.

 (Segueix)

 
Powered by LifeType - Design by BalearWeb