nubulaya

Fent part de la ciutadania d'un país que sura enmig d'una Mar Mediterrània que uneix dues voreres continentals. A càrrec de: www.cecili.cat

Cap al III Fòrum Social de Mallorca (7)

nurukundo2005 | 07 Març, 2009 12:31 | facebook.com google.com

Quan manquen només cinc dies perquè comenci el III Fòrum Social de Mallorca 2009, resulten especialment significatives les paraules, i les perspectives, que emmarcaven la celebració del I FSMa l'any 2003.

El marc físic, l'espai geogràfic era un altre: el campus de la Universitat de les Illes Balears.
La situació sociopolítica, a l'àmbit local de Mallorca i global del Planeta, era distinta a l'actual: sense els efectes més que eividents del fracàs del model neoliberal que s'imposa des de fa dècades damunt del sistema capitalista pertot arreu.
El govern de torn a les Illes Balears: era presidit aleshores per Jaume Matas...
El I FSMa era coincident amb un altre Fòrum, a Formentor...
Només havien transcorregut dos anys des de la celebració del I Fòrum Social Mundial a Porto Alegre...

A banda d'aquestes diferències, i d'altres que se'n poden esmentar, continua vigent a Mallorca la dèria d'una gent que, unida a milions i milions de persones d'arreu del Planeta, creu fermament que un altre món és possible i una altra Mallorca també: i s'afanya a cercar-hi el camí més ràpid i més eficient...

D'aquí neix el Programa que ha estat elaborat per més d'una vintena d'entitats i organitzacions socials mallorquines, durant els darrers 10 mesos.

 (Segueix)

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb