nubulaya

Fent part de la ciutadania d'un país que sura enmig d'una Mar Mediterrània que uneix dues voreres continentals. A càrrec de: www.cecili.cat

Cap al III Fòrum Social de Mallorca (5)

nurukundo2005 | 26 Febrer, 2009 12:02 | facebook.com google.com

L'anunci publicitari “Un altre món és possible. Depèn de tu”, que escampa pels mitjans de comunicació una organització humanitària de reconegut prestigi internacional, pot engrescar-hi molta de gent a afanyar-s'hi... Tant de bo!

D'un augment de la consciència humanitària en algun redol del Planeta sempre se'n pot arribar a beneficiar qualcú! No hi ha cap casta de dubte.

Tot i amb això, no arrib a esbrinar ben bé si aquesta proposta concreta s'ajusta plenament a l'objectiu que marca, des de l'any 2001 ençà, el Fòrum Social Mundial, desplegat per primer cop a la ciutat brasilera de Porto Alegre i editat per vuitena vegada, més recentment, a Belém do Pará.

 (Segueix)

Cap al Tercer Fòrum Social de Mallorca (4)

nurukundo2005 | 21 Febrer, 2009 00:08 | facebook.com google.com

S'està acabant d'enllestir, aquests dies, el Programa de les activitats que desplegarà a Palma el Tercer Fòrum Social de Mallorca.

Una trobada, per la qual ja s'han interessat més d'una trentena entitats i organitzacions diverses.

 (Segueix)

Cap al Tercer Fòrum Social de Mallorca (3)

nurukundo2005 | 14 Febrer, 2009 00:41 | facebook.com google.com

Ja són vint-i-dues (i se n'hi poden anar afegint moltes més) les entitats i organitzacions socials mallorquines que s'ajunten per celebrar el mes de març vinent el Tercer Fòrum Social de Mallorca.

Va ser el mes de maig de 2005 que se'n celebrà el Segon FSMa...

Amb un programa d'activitats ben atapeït de xerrades summament interessants, de taules rodones específiques, tallers variats, espais lúdics diversos, paradetes informatives ben nodrides, firetes d'entitats participatives, músiques d'arreu del Planeta, jocs, audiovisuals, tant per a persones adultes com per a infants... se'n prepara aquesta tercera edició.

D'acord amb la Carta de Principis del Fòrum Social Mundial -FSM- la vuitena edició del qual s'acaba de realitzar a la ciutat brasilera de Belém do Pará, aquest bon grapat d'entitats organitzadores del Tercer Fòrum Social de Mallorca -FSMa- volen crear-hi un espai obert de reunió i de trobada:

 (Segueix)

Cap al Tercer Fòrum Social de Mallorca (2)

nurukundo2005 | 12 Febrer, 2009 00:02 | facebook.com google.com

D'avui a un mes exactament comença a Palma la celebració del Tercer Fòrum Social de Mallorca. L'organitzen una vintena d'associacions i entitats que conformen una xarxa de moviments socials cada cop més extensa i àmplia.

Fa gairebé un any que s'hi posaren, a preparar de debò un esdeveniment d'aquestes característiques. En assumir-hi la Carta de Principis del Fòrum ocial Mundial, -la vuitena edició del qual s'acaba de realitzar a la ciutat brasilera de Belém do Pará, on s'hi ha fet present una representació mallorquina-, volen continuar treballant en perspectiva global a l'àmbit local: amb la ferma creença que un altre món és possible, i una altra Mallorca també.

Enguany volen prestar una atenció acurada a la defensa dels serveis públics i socials: com un dels drets inherents a la condició de ciutadanes i ciutadans lliures dins d'unes societats democràtiques on, lluny de veure'n minvades les característiques pròpies, volen aspirar a enfortir-les cada cop més.

 (Segueix)

Magnífic documental de TV Mallorca sobre el Congo

nurukundo2005 | 09 Febrer, 2009 12:00 | facebook.com google.com

Un documental força interessant, sobre el “Congo i la misèria de ser rics!” , emès per TV Mallorca el proppassat diumenge, dia 8 de febrer, ajuda a acostar-se a la realitat dura i crua que està patint una de les regions de l'Àfrica negra més rica i conflictiva... la regió africana dels Grans Llacs.

Arran de la visita, el passat gener, d’una delegació mallorquina pertanyent al Fòrum per la Veritat i la Justícia als Grans Llacs, l'emissió d'aquest magnífic documental contribueix a instroduir-se en la situació complexa que es viu al Congo i al país veïnat de Rwanda.

Se'n recomana la visió i audició a través de TV Mallorca a la carta

Senegalesos fan festa per la dignitat en el treball!

nurukundo2005 | 06 Febrer, 2009 22:30 | facebook.com google.com

El local que ASEMA -Associació Senegalesa Mallorquina- té obert al carrer de Berga, 44, a s'Arenal de Llucmajor, quedà petit davant la gernació que s'hi va fer present, per participar en la festa intercultural reivindicativa “Per la dignitat en el treball!” que s'hi organitzà la nit de divendres, dia 6 de febrer.

Tot i que la pluja impedí de fer-ne la festa a la plaça pública, res no aturà l'organització d'un acte amb el qual es volgué celebrar la victòria laboral aconseguida, amb moltes i diverses lluites, després que una empresa tan gegantina com Acciona hagués decidit canviar, de manera dràstica, les condicions de treball pactades i signades a Senegal amb una colla de 25 treballadors contractats en el país d'origen...

Una nodrida representació del sindicat CGT-Balears, com també de la formació política d'Esquerra Republicana, acompanyà la nombrosa gent que s'hi congregà, donant suport a una iniciativa social d'aquestes característiques.

Qui lluita guanya!, proclamava el lema de la convidada, que duia a celebrar conjuntament l'èxit laboral assolit.

Enhorabona a Madiop Diagne i tota la colla senegalesa que s'ha afanyat a lluitar per dignificar el treball en aquest petit redol del Planeta que s'anomena Mallorca...

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb