nubulaya

Fent part de la ciutadania d'un país que sura enmig d'una Mar Mediterrània que uneix dues voreres continentals. A càrrec de: www.cecili.cat

Solidaritat mallorquina amb el poble palestí

nurukundo2005 | 02 Gener, 2009 21:23 | facebook.com google.com

En arribar a la plaça d'Espanya, per participar en la concentració convocada “contra l'exèrcit israelià drogoaddicte insadollable de sang palestina, tot d'una m'he adonat que la situació s'hi havia anat encalentint a les totes, com mai no havia vist jo en aquesta contrada de la terra nostra que es diu Mallorca, amb anterioritat.

Centenars de participants, emprant la llengua àrab, manifestaven cridaners la seva ràbia i indignació pels darrers atacs terrorífics que l'exèrcit israelià realitza aquests dies, bombardejant implacablement la Franja de Gaza.

Un territori situat a les costes de la Mar Mediterrània, on resideixen més d'un milió d'habitants palestins, la majoria dels quals van votar democràticament per majoria absoluta a favor del moviment islàmic Hamàs -que es presentava per primera vegada a les eleccions legislatives-, ara farà dos anys, el 25 de gener de 2006.

Com en altres àmbits dels Països Catalans, des d'Esquerra Republicana es reclama al govern espanyol que condemni els atacs a Gaza

Cal un pronunciament ‘clar i rotund’ de condemna dels atacs sobre la franja de Gaza, que han causat la mort de més de 300 persones. Cal que l’Estat espanyol exigeixi a Israel que posi fi a la violència. Cal que s'expliqui quina és la postura del govern espanyol davant la dramàtica situació que es viu al Pròxim Orient.

No es pot permetre, una vegada més, que un estat suposadament democràtic faci ús de la força per massacrar la població civil’. Els atacs israelians, a més de ser completament ‘desproporcionats’, es fan ‘sobre una població vulnerable, que no té mitjans per sobreviure ni per atendre els ferits’.

És més clar que les aigües cristallines de la platja del Trenc que amb aquests atacs, que han provocat la mort de centenars de civils, es vulneren els drets humans i algunes resolucions internacionals.

Molta de la gent que acudia a la plaça d'Espanya, de Palma, convocada per manifestar-se contra les matances de Gaza, manté la convicció que ‘la solució al conflicte ha de ser pacífica i passa pel cessament immediat de les hostilitats’.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb