nubulaya

Fent part de la ciutadania d'un país que sura enmig d'una Mar Mediterrània que uneix dues voreres continentals. A càrrec de: www.cecili.cat

Carta a un amic israelià que se sent cremat...

nurukundo2005 | 25 Gener, 2009 17:53 | facebook.com google.com

Sé ben cert, amic Nissan, que no et pots imaginar de cap de les maneres l'alegria que em dóna haver rebut aquest escrit teu, on em parles de la situació que estau patint en aquest redol del Planeta on viviu, i que tots voldríem veure en pau i convivència harmoniosa entre tots els membres dels pobles que habiten a Israel.

Efectivament, ja saps que, a través d'aquests mitjans tecnològics tan admirables, pots comunicar-te amb aquest antic amic teu sempre que vulguis, i compartir-hi idees, pensaments, sentiments o visions del món i de la bolla.

 (Segueix)

A prendre llum de na Pintora

nurukundo2005 | 12 Gener, 2009 23:07 | facebook.com google.com

L’Ajuntament de Santa Maria del Camí s'ha pronunciat contra la massacre del poble Palestí per part d’Israel, i, a proposta del grup municipal Esquerra Unida - Els Verds, ha aprovat per unanimitat una moció de solidaritat amb Palestina.

S'hi reconeix que la població civil de Gaza, sotmesa a un duríssim bloqueig per part d'Israel, viu des de fa mesos una dramàtica situació de pobresa i mancances de tota mena.
Des del dissabte 27 de desembre, s'hi ha afegit la brutal agressió de l'exèrcit israelià, primer en forma d'atacs aeris, i, des de dissabte 3 de gener, d'invasió terrestre.
Els atacs han causat més de vuit cents morts, milers de ferits greus, destrucció d'equipaments i infrastructures i una gran emergència humanitària.

 (Segueix)

30 anys d'Amnistia Internacional a Mallorca

nurukundo2005 | 08 Gener, 2009 00:08 | facebook.com google.com

Per a divendres, dia 9 de gener de 2009, a les 20:00 hores, s'ha programat al Teatre Xesc Forteza, a Palma, un acte carregat d'emoció significativa, per a qui signa aquest escrit.

A la celebració del 60è aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans, s'hi suma la celebració del 30è aniversari de la implantació d'Amnistia Internacional a Mallorca!

 (Segueix)

Solidaritat mallorquina amb el poble palestí

nurukundo2005 | 02 Gener, 2009 21:23 | facebook.com google.com

En arribar a la plaça d'Espanya, per participar en la concentració convocada “contra l'exèrcit israelià drogoaddicte insadollable de sang palestina, tot d'una m'he adonat que la situació s'hi havia anat encalentint a les totes, com mai no havia vist jo en aquesta contrada de la terra nostra que es diu Mallorca, amb anterioritat.

Centenars de participants, emprant la llengua àrab, manifestaven cridaners la seva ràbia i indignació pels darrers atacs terrorífics que l'exèrcit israelià realitza aquests dies, bombardejant implacablement la Franja de Gaza.

Un territori situat a les costes de la Mar Mediterrània, on resideixen més d'un milió d'habitants palestins, la majoria dels quals van votar democràticament per majoria absoluta a favor del moviment islàmic Hamàs -que es presentava per primera vegada a les eleccions legislatives-, ara farà dos anys, el 25 de gener de 2006.

Com en altres àmbits dels Països Catalans, des d'Esquerra Republicana es reclama al govern espanyol que condemni els atacs a Gaza

Cal un pronunciament ‘clar i rotund’ de condemna dels atacs sobre la franja de Gaza, que han causat la mort de més de 300 persones. Cal que l’Estat espanyol exigeixi a Israel que posi fi a la violència. Cal que s'expliqui quina és la postura del govern espanyol davant la dramàtica situació que es viu al Pròxim Orient.

No es pot permetre, una vegada més, que un estat suposadament democràtic faci ús de la força per massacrar la població civil’. Els atacs israelians, a més de ser completament ‘desproporcionats’, es fan ‘sobre una població vulnerable, que no té mitjans per sobreviure ni per atendre els ferits’.

És més clar que les aigües cristallines de la platja del Trenc que amb aquests atacs, que han provocat la mort de centenars de civils, es vulneren els drets humans i algunes resolucions internacionals.

Molta de la gent que acudia a la plaça d'Espanya, de Palma, convocada per manifestar-se contra les matances de Gaza, manté la convicció que ‘la solució al conflicte ha de ser pacífica i passa pel cessament immediat de les hostilitats’.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb