nubulaya

Fent part de la ciutadania d'un país que sura enmig d'una Mar Mediterrània que uneix dues voreres continentals. A càrrec de: www.cecili.cat

Avui diumenge, concentració a la plaça de Cort, per Palestina

nurukundo2005 | 28 Desembre, 2008 12:11 | facebook.com google.com

Membres de la Taula per Palestina s'adrecen a la gent que ha pres consciència de la massacre desproporcionada i terrible que està practicant aquests dies l'exèrcit israelià contra el poble palestí.

Més d'un milió de persones, acaramullades dins l'escàs territori de Gaza, es veuen amenaçades pels bombardejos que seguen vides humanes, sense reparar-hi si són d'infants, de joves o de majors.

Per avui capvespre, diumenge, 28 de desembre, a les 18:00 hores, conviden a una CONCENTRACIÓ en senyal de protesta i dolor, a la plaça de Cort, de Palma.

Es demana que s'hi portin espelmes perquè puguin esser-hi enceses.

Per un món, on càpiguen tots els mons!

nurukundo2005 | 14 Desembre, 2008 10:34 | facebook.com google.com

La invitació que em fa na Marta Bestard, una d'aquestes joves mallorquines que viu de prop la situació de conflicte que travessen les comunitats indígenes de Chiapas, a Mèxic, em convida a assistir a una xerrada que fa i organitza al casal de Can Gelabert, a Binissalem, l'ONG a la qual pertany, “Igman-Acció Solidària”.

S'hi mira de difondre la lluita zapatista i les fites aconseguides durant aquests darrers 20 anys d'existència d'unes comunitats indígenes zapatistes que viuen una guerra de baixa intensitat per part del govern mexicà.

És cert que viuen en lluita des de fa segles, però d'uns anys cap aquí s'han proposat d'intensificar la seva autogestió i la lluita per sortir endavant.

A Can Gelabert es parla d'allò que fan, en projectes col·lectius d'agricultura, cafè orgànic per comerç just, educació autònoma, medicina tradicional tenint com a punt de referència tres dels lemes que acostumen a difondre: “Per un món on hi càpiguen tots els mons”, “Manant, obeint: el poble mana, el govern obeeix”, “Un altre món és possible”.

A partir de documentals gravats, realitzats i editats pels propis indígenes, amb el suport de l'Associació Promedios A.C. (col·lectiu de Chiapas) les comunitats indígenes zapatistes volen donar la seva visió i denunciar la situació en la qual viuen.

Na Marta Bestard i en Siscu Parés, que hi intervenen, són membres de l'ONG “Igman-Acció Solidària”, una de les entitats que hi manté contactes directes i freqüents i que porta materials d'allà cap a tot Catalunya i Balears, per facilitar-hi la col·laboració i la intercomunicació.

 (Segueix)

Cap al Tercer Fòrum Social de Mallorca (1)

nurukundo2005 | 09 Desembre, 2008 11:54 | facebook.com google.com

Connectant amb el Fòrum Social Mundial – 2009, que se celebra a Belém do Pará (Brasil) la darrera setmana del mes de gener vinent, diverses entitats i associacions de Mallorca, a més de seguir-ne de prop el procés, s'hi sumen activament i organitzen el III Fòrum Social de Mallorca -FSMa 2009-.

Volen continuar, així, amb la tasca iniciada el mes d'octubre de l'any 2003, quan se celebra el Primer Fòrum Social de Mallorca, desplegat posteriorment l'any 2005 amb aportacions fetes durant el Segon FSMa....

 (Segueix)

Concentració a favor de la població civil congolesa

nurukundo2005 | 04 Desembre, 2008 12:26 | facebook.com google.com

Amnistia Internacional-Mallorca convoca a un acte públic davant la Delegació del Govern espanyol per al proper dijous, dia 11 de desembre, a les 12 del migdia, amb l'objectiu de demanar més protecció per a la població civil de la República Democràtica del Congo.

S'està commemorant el 60è aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans. Qui més qui manco veu i sap que, en massa indrets del Planeta i en massa ocasions al llarg d'aquestes sis dècades, els drets humans més elementals van quedant arraconats, malmenats, potejats i violats de manera incessant, indeturable i sistemàtica.

Un dels indrets paradigmàtics, sens dubte, és la regió dels Grans Llacs africans, i el seu entorn més immediat: la República Democràtica del Congo!

Com afirma i reconeix públicament una organització tan prestigiosa com Amnistia Internacional, la població de l'Est del Congo necessita de manera urgent que s'emprenguin accions que portin a acabar d'una vegada per totes amb els cicles repetitius de violacions greus dels drets humans.

 (Segueix)

Mirades des del passamuntanyes...

nurukundo2005 | 03 Desembre, 2008 16:50 | facebook.com google.com

Marta Bestard i Nigorra, una d'aquestes joves mallorquines que s'atansa a la realitat que viuen altres pobles del Planeta, com són ara els del Sud, em convida a assistir a unes xerrades que organitza a Palma la seva ONG IGMAN-Acció Solidària, sobre Chiapas i el conflicte que viu aquesta comunitat indígena.

Pretenen difondre la lluita zapatista i les fites aconseguides durant aquests 20 anys d'existència dels indígenes zapatistes i de guerra de baixa intensitat que viuen per part del govern mexicà.

Els indígenes de Chiapas viuen en lluita des da fa segles però ara intenten autogestionar-se i lluitar per sortir endavant.

Em diu que volen parlar de com ho fan mitjançant projectes com col·lectius d'agricultura, cafè orgànic per comerç just, educació autònoma, medicina tradicional, tenint com a punt de referència tres dels lemes difosos  per ells:

"Per un món on hi càpiguen tots els mons"
"Manant, obeint: el poble mana, el govern obeeix"
"Un altre món és possible"

 (Segueix)

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb