nubulaya

Fent part de la ciutadania d'un país que sura enmig d'una Mar Mediterrània que uneix dues voreres continentals. A càrrec de: www.cecili.cat

Els drets humans, de dones i d'homes

nurukundo2005 | 25 Novembre, 2008 23:36 | facebook.com google.com

Dimarts, dia 25 de novembre, festa de Santa Catalina en alguns redols del Planeta, hi ha l'oportunitat d'assistir a un acte de protesta i de rebuig públic a Palma.

Convocada per la Plataforma per la Igualtat, al passeig del Born, s'hi denuncia públicament la violència masclista que estan patint moltes dones arreu del món i de la bolla.

Una violència practicada a escala tan elevada que no s'adiu ni poc ni gens ni una mica amb els 60 anys de “vigència” de la Declaració Universal dels Drets Humans, que signen els països que conformen l'Organització de les Nacions Unides el 10 de desembre de 1948...

 (Segueix)

Casa tibetana a Mallorca

nurukundo2005 | 24 Novembre, 2008 12:44 | facebook.com google.com

Sembla imminent l'obertura d'una seu tibetana a Mallorca. Molt sovint els mitjans de comunicació s'han fet ressò de la situació que s'està patint al Tibet, des de fa dècades, com a fruit de la presència i el domini xinès que s'hi practica.

 (Segueix)

Contra la violència envers les dones

nurukundo2005 | 23 Novembre, 2008 17:41 | facebook.com google.com

Des del Grup d'Homes contra la Violència Masclista, amb motiu de celebrar-se a Palma, com acostumen a fer els moviments socials des de fa anys, el "Dia Internacional de la No Violència contra les Dones", comprovam que es presenta una setmana amb moltes i ben intenses mogudes a Ciutat.

 (Segueix)

L'accés als medicaments, un dret humà

nurukundo2005 | 19 Novembre, 2008 22:48 | facebook.com google.com

Per més i millors serveis públics o per més i millors negocis privats?

Preguntes vàlides i valuoses, tant en moments de “crisi” -la que actualment pateix l'àmbit global-, com en moments d'eufòria i “bombolla” immobiliària -la que certa gent gaudeix en determinats àmbits de les nostres societats capitalistes, pel que es veu, cada cop menys capitalitzades-.

A què cal donar prioritat?
Qualcú pensa i creu que, un dia o un altre, s'ha d'optar de manera decidida per fixar-ne la postura: o bé per uns serveis públics cada cop més potents i eficients, pel que fa a la dispensa d'atencions que es mereix la ciutadania en el seu conjunt; o bé per uns negocis privats cada cop més lucratius per als reduïts sectors de sempre.

Des dels moviments socials més activats, no hi ha cap casta de dubte: s'opta decididament pels serveis públics cada cop més potents i eficients.

Així podrà veure's a finals del proper mes de gener, quan se celebri a Belém do Pará (Brasil) el Fòrum Social Mundial 2009, i aquí mateix el Tercer Fòrum Social de Mallorca: “Defensa i recuperació dels serveis públics”.

 (Segueix)

L'accés a l'aigua, un dret humà

nurukundo2005 | 12 Novembre, 2008 22:06 | facebook.com google.com

Dilluns dia 10 de novembre de 2008, s'inicia a Mallorca una campanya organitzada conjuntament per tres associacions defensores dels drets humans: Amnistia Internacional-Mallorca, Justícia i Pau de Mallorca, i Drets Humans de Mallorca.

Amb la denominació “Un mes dedicat als drets humans” pretenen commemorar activament el 60è aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans per part de l'Assemblea General de Nacions Unides el 10 de desembre de l'any 1948.

Aleshores s'hi plasmaren els treballs i els esforços de milions de persones d'arreu del món que havien lluitat durant molt de temps pel reconeixement de la dignitat i dels drets de totes les persones, sense discriminació de cap casta.

Hores d'ara es pretén incidir més intensament en el que avui dia s'anomenen els drets humans emergents.

 (Segueix)

“Un mes de drets humans”, a Mallorca

nurukundo2005 | 07 Novembre, 2008 17:16 | facebook.com google.com

L'associació Drets Humans de Mallorca, que treballa aferrissadament en la defensa i la promoció dels drets humans a l'illa de Mallorca des de l'any 1974 ençà, enguany vol commemorar intensament el 60è aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans, proclamada solemnement per Nacions Unides dia 10 de desembre de 1948.

A l'extens programa que l'entitat ha elaborat amb molta cura i parant-hi molt d'esment, s'hi poden afegir moltíssimes altres iniciatives sorgides des d'àmbits diversos.

És és el cas de la Mostra que munta a la plaça d'Espanya, alhora que al passeig de la Rambla, de Palma, el Col·legi d'Advocats de les Illes Balears, en col·laboració amb el Consell General de l'Advocacia, la primera setmana de novembre de 2008.

Amb aquesta Caravana dels Drets Humans, a Mallorca, el Col·legi d'Advocats de les Illes Balears mira d'acostar-se a la ciutadania, procurant impulsar-hi actituds més solidàries envers la gent que en pateix més cruament les violacions i els maltractaments.

Se sap i es coneix que entitats tan diverses com la Plataforma Gent de Marratxí, o l'Obra Cultural Balear... per citar-ne només algunes, fan comptes de dur a la pràctica d'altres iniciatives que s'encaminen cap a aquesta mateixa finalitat.

Miram de fer-ne un seguiment, al llarg d'aquestes setmanes, de manera que puguin quedar reflectides al màxim en aquest mateix blog.

Enllaços interessants sobre aquest mateix assumpte:

La caravana dels drets humans, a Mallorca

nurukundo2005 | 06 Novembre, 2008 21:41 | facebook.com google.com

Dimarts, dia 4 de novembre, mentre romania assegut al pedrís del Moll Vell, esperant l'arribada del vaixell que venia de València, em van passar per davant dels ulls dos camions-trailers que cridaren la meva atenció.

L'un portava escrit en lletres ben grosses "Con todo el DERECHO del mundo". I l'altre, també en lletres ben grosses "La Caravana dels Drets Humans".

Aleshores no vaig saber a què venien a Mallorca aquests dos camions que, a primer cop d'ull, semblaven enviats per algun ministeri amb seu a Madrid...

Dos dies després, avui dijous dia 6 de novembre, he aconseguit traure'm el gat del sac:

 (Segueix)

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb