nubulaya

Fent part de la ciutadania d'un país que sura enmig d'una Mar Mediterrània que uneix dues voreres continentals. A càrrec de: www.cecili.cat

Quina cultura interessa difondre, des de les nostres institucions públiques?

nurukundo2005 | 31 Agost, 2008 12:58 | facebook.com google.com

Dissabte 30 d'agost de 2008, certa gent de Mallorca, amant de la cultura catalana, el valoram com un dia memorable per a la nostra música clàssica.

Al Teatre Principal de Palma acudeixen centenars de persones delitoses d'assistir al concert que hi dirigeix el mestre Salvador Brotons.

El compositor i director és molt conegut a Mallorca, per haver-s'hi exercit durant anys al front de l'Orquestra Simfònica de les Illes Balears-”Ciutat de Palma” (1998-2001).

La novetat, emperò, rau en el fet que és la primera vegada que l'Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans actua a Mallorca. Ho fa pocs dies després d'haver actuat a Prada de Conflent, a Maó i a Sant Antoni de Portmany.

Es tracta d'una formació orquestral ideada l'any 2004, creada i mantenguda d'aleshores ençà per la tossuderia inigualable de la professora mallorquina de música, Magdalena González Crespí.

Si qualcú para esment a la darrera pàgina del full del programa que s'hi reparteix, pot pensar i creure que, amb uns patrocinis com els que hi apareixen i amb uns organitzadors com els que hi figuren, tot va damunt rodes...

 (Segueix)

L'OJIPC a Palma

nurukundo2005 | 30 Agost, 2008 23:22 | facebook.com google.com

L'Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans, a la fi, ha pogut actuar a la ciutat que la va veure nàixer l'any 2004!

Gràcies a la tenaç persistència de la seva creadora, la professora mallorquina de música Magdalena González -que ha aconseguit el suport d'institucions públiques i entitats privades diverses- l'OJIPC, dirigida pel mestre Salvador Brotons ha fet un concert excel·lent al Teatre Principal de Palma.

S'ha dedicat a l'obra simfònica del compositor mallorquí Baltasar Samper. I ha interpretat, també, obres d'Eduard Toldrà, Franz Liszt, Manuel Oltra i Joan Martorell -de qui s'ha estrenat "La Mata de Jonc, himne de l'IPC"-.

Les coes per entrar-hi s'han fet llargues...

 (Segueix)

L'Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans, a les Illes

nurukundo2005 | 27 Agost, 2008 23:08 | facebook.com google.com

Des del mes d'agost de l'any 2004 fins a aquest mes d'agost de l'any 2008, l'Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans ha anat omplint pàgines d'informació als diversos mitjans de comunicació, arreu de la nació.

Com una iniciativa genial en el camp de la música simfònica. I com una iniciativa mallorquina singular.

Amb una parèntesi -oberta i tancada- l'any 2005, durant tots quatre estius restants l'OJIPC es fa present, no solament a Prada de Conflent, a l'acte de cloenda dels cursos que hi organitza la Universitat Catalana d'Estiu, sinó també en altres indrets dels Països Catalans que van des de Barcelona a Perpinyà, des de Prada a Mutxamel, o, com és el cas d'enguany, des de Prada fins a Menorca, Eivissa i Mallorca.

 (Segueix)

Segons Jaume Santandreu, el Vaticà se'ls abaixa

nurukundo2005 | 24 Agost, 2008 09:43 | facebook.com google.com

Del company manacorí de lluites de tot tipus, mossèn Jaume Santandreu i Sureda, acab de llegir l'escrit que publica el Diari de Balears, que consider que val la pena llegir i difondre a tots vuit vents del món.

I que arribi allà on hauria d'arribar-ne el contengut! No solament el títol "El Vaticà se'ls abaixa".

Gràcies, Jaume, per aquests escrits teus que de tantes maneres fan tanta llum sobre tantes coses!

 (Segueix)

L'OJIPC, de Prada de Conflent a les Illes Balears i Pitiüses

nurukundo2005 | 22 Agost, 2008 08:32 | facebook.com google.com

Maó (Menorca), Sant Antoni de Portmany (Eivissa) i Palma (Mallorca), es converteixen per primera vegada en la història, aquest mes d'agost de 2008, en el lloc d'actuació primordial de l'Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans, una orquestra singular, integrada per una norantena de joves i al·lotes d'arreu dels Països Catalans, de Salses a Guardamar i de Fraga fins a l'Alguer.

Dissabte, 23 d'agost de 2008, l'l'OJIPC -creada, mantenguda i sostenguda per la professora mallorquina de música Magdalena González-, actua del bell nou i com de costum a Prada de Conflent.


L'OJIPC actuant a l'església de Sant Pere, a Prada, agost 2008
(Foto: UCE)

 (Segueix)

Amunt els pobres, i qui hi creu, en la seva riquesa!

nurukundo2005 | 15 Agost, 2008 17:17 | facebook.com google.com

“Visca per sempre aquest Déu i Senyor nostre!
Que fa obres meravelloses i potents.
Prefereix, per damunt tot, la poca cosa d'una esclava,
i arracona tot aquell qui manté son cor altiu.
Ell fa caure del trono el poderós,
i fa pujar per amunt la gent humil.
Omple de béns la barraca del més pobre,
i deixa ben buit el palau de qui es fa ric.
Es mostra, així, protector del nostre poble...”
(Lc 1,46-56)

 (Segueix)

Fernando Lugo, pren possessió com a president del Paraguai

nurukundo2005 | 14 Agost, 2008 22:15 | facebook.com google.com

Paraguai viu una jornada històrica, amb la presa de possessió de Fernando Armindo Lugo Méndez, com a nou president de la República. Un acte protocol·lari que arreplega -i exclou- nombroses personalitats d'arreu del món.

D'entre les personalitats excloses, fonts oficials equatoguineanes informen des de la ciutat de Malabo (Bioko) que el president de Guinea Equatorial, Teodoro Obiang no assisteix a la cerimònia d'investidura de Fernando Lugo com a nou president del Paraguai dia 15 d'agost de 2008.

Nombroses organitzacions de defensa dels drets humans al Paraguai s'han oposat a la seva presència, en considerar-lo un genocida que no té dret a participar en una festa democràtica com aquesta.

 (Segueix)

Fernando Lugo, nou president del Paraguai

nurukundo2005 | 14 Agost, 2008 11:14 | facebook.com google.com

Després d'un procés molt llarg, que s'inicia pel Nadal de l'any 2006 -quan es posa a disposició de la ciutadania, encapçalant una Concertació Nacional Opositora- divendres 15 d'agost de 2008, el candidat electe i ex-bisbe catòlic Fernando Armindo Lugo Méndez , de 57 anys d'edat, accedeix oficialment a la Presidència de la República del Paraguai, en un acte públic que es realitza a la plaça situada enfront del Congrés Nacional, a la ciutat d'Asunción.

 (Segueix)

De Mallorca a Prada de Conflent, amb l'OJIPC

nurukundo2005 | 11 Agost, 2008 22:50 | facebook.com google.com

Si s'hagués de fer molt de cas al format amb què certes pàgines informen sobre determinades activitats culturals, causaria moltes sorpreses el fet de comprovar-ne el contengut veritable.

És el cas de la pàgina que informa sobre les Bases de l'OJIPC. Convocatòria 2008 on el nom de la persona, a qui sense cap casta de dubte correspon ocupar la primera fila, no apareix fins a la darrera línia!

Magdalena González Crespí, creadora de l'Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans

 (Segueix)

Les Illes Balears al programa de música de la Universitat Catalana d'Estiu

nurukundo2005 | 11 Agost, 2008 11:29 | facebook.com google.com

L'Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans, com des de fa alguns anys, participa activament en la Universitat Catalana d'Estiu d'enguany a Prada de Conflent, amb un concert que realitza a l'església de Sant Pere.

Ho fa abans d'actuar a Menorca (Teatre Principal de Maó), Eivissa (Auditori Punta des Molí, a Sant Antoni de Portmany) i Mallorca (Teatre Principal de Palma) els dies 27, 29 i 30 d'agost respectivament.


Assaig de l'OJIPC a Prada de Conflent
(Foto: Forum Musicae)

 (Segueix)
 
Powered by LifeType - Design by BalearWeb