nubulaya

Fent part de la ciutadania d'un país que sura enmig d'una Mar Mediterrània que uneix dues voreres continentals. A càrrec de: www.cecili.cat

18 de juliol! Bon dia per concentrar-se, al cementeri de Palma!

nurukundo2005 | 17 Juliol, 2008 20:48 | facebook.com google.com

En una convocatòria per a divendres, 18 de juliol, a les 10 h. del matí al cementiri de Palma, es convida la ciutadania demòcrata a retre homenatge a les víctimes de la repressió franquista.

L'Associació per a la Memòria Històrica de les Illes Balears hi fa públic també aquest Manifest commemoratiu del 18 de juliol de 2008. (Dia Europeu de condemna del Règim Franquista)

És avui un dia per commemorar, per recordar, però no pas per celebrar.

No són poques les dates en la història universal que han passat a formar part de llista de dies de la ignomínia: El 18 de juliol de 1936, és per desgràcia i per mèrits propis, una de les dates destacades d’aquesta funesta relació.

Aquell dia, esclatà una guerra incivil, brutal i inhumana, que desembocà en una dictadura militar, repressora i assassina, que va fer retrocedir la societat espanyola decennis en els seus aspectes econòmics, culturals, de sociabilitat i convivència, en política i el que és més terrorífic, en el camp dels drets humans.

 (Segueix)

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb