nubulaya

Fent part de la ciutadania d'un país que sura enmig d'una Mar Mediterrània que uneix dues voreres continentals. A càrrec de: www.cecili.cat

L'ex-bisbe Fernando Lugo torna a ser laic

nurukundo2005 | 31 Juliol, 2008 07:53 | facebook.com google.com

A Fernando Lugo, president electe de la República del Paraguai, ex-bisbe catòlic de la diòcesi paraguaiana de San Pedro, el Vaticà li ha concedit recentment l'autorització perquè retorni a l'estat laic.

En certs àmbits eclesiàstics es considera una decisió sense precedents: l'ex-bisbe ha estat alliberat del celibat, i pot contraure matrimoni canònic quan vulgui.

 (Segueix)

L'Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans fa una gran passa endavant

nurukundo2005 | 28 Juliol, 2008 11:07 | facebook.com google.com

L'Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans, -una simfònica juvenil ideada, impulsada, creada, mantenguda i dirigida durant aquests darrers anys per la professora mallorquina de música Magdalena González i Crespí- fa enguany una passa increïble.

En una sola setmana, estiuenca, com és la darrera del mes d'agost, es llança a organitzar quatre concerts de música simfònica a quatre indrets tan significatius dels Països Catalans, com són ara Prada de Conflent (23 d'agost), Teatre Principal de Maó (Menorca, 27 d'agost), Sant Antoni de Portmany (Eivissa, 29 d'agost) i Teatre Principal de Palma (Mallorca, 30 d'agost).

Quasi res!

 (Segueix)

Bernat Vicens, profeta de la presó

nurukundo2005 | 27 Juliol, 2008 09:26 | facebook.com google.com

Amb una referència directa i explícita al bon company de lluites de tot tipus, Bernat Vicens i Vich, president de l'Associació Drets Humans de Mallorca, un altre bon company de lluites i de dèries, Jaume Santandreu i Sureda, escriu un article que porta per títol "Els profetes de la presó".

Quan divendres passat, dia 25 de juliol, assistíem a la primera comunió d'en Joanet, presidida i animada per Jaume Santandreu, a Son Fangos (Manacor), desconeixia, jo, que ell -en Jaume- estigués redactant aquest escrit que apareix publicat avui a les planes del Diari de Balears.

S'ho paga referir-s'hi i convidar la gent a llegir-ne el contengut.

 (Segueix)

Manifest contra la llei de migració europea

nurukundo2005 | 24 Juliol, 2008 17:56 | facebook.com google.com

Nombroses personalitats d'Amèrica Llatina -del Canadà i dels EUA- signen un Manifest, (redactat en català, espanyol, portuguès, italià, francès, anglès i alemany, a l'enllaç adjunt) amb el qual mostren la seva disconformitat amb aquesta nova llei europea que castiga com un crim la circulació lliure de les persones.

No té res d'estrany, -diuen- però sí que té molt d'infame!

 (Segueix)

Contra la directiva de la vergonya, Javier Marías

nurukundo2005 | 19 Juliol, 2008 16:44 | facebook.com google.com

Per si no ho hem llegit encara, Caterina Mercè Amengual i Agulló, presidenta de l'Associació Drets Humans d'Alaró, recomana la lectura de l'article que Javier Marías publica al diari El País sobre la Directiva europea de la Vergonya (06-07-2008): "Con nuestros votos imbéciles (artículo de Javier Marías contra la directiva de la vergüenza aparecido en El País)".

 (Segueix)

18 de juliol! Fossa de Palma i Memorial al Cementiri

nurukundo2005 | 18 Juliol, 2008 16:02 | facebook.com google.com

Durant els anys de la guerra civil, el Cementiri Municipal de Palma fou un dels llocs més representatius de la repressió contra la població civil a Mallorca. Es convertí, per a molts dels familiars dels assassinats, en referent i lloc obligat de recerca. Sobretot les dones, de tots els indrets de l’illa cercaven, entre caramulls de robes plenes de sang, les dels seus fills, pares, germans....

 (Segueix)

18 de juliol! Bon dia per concentrar-se, al cementeri de Palma!

nurukundo2005 | 17 Juliol, 2008 20:48 | facebook.com google.com

En una convocatòria per a divendres, 18 de juliol, a les 10 h. del matí al cementiri de Palma, es convida la ciutadania demòcrata a retre homenatge a les víctimes de la repressió franquista.

L'Associació per a la Memòria Històrica de les Illes Balears hi fa públic també aquest Manifest commemoratiu del 18 de juliol de 2008. (Dia Europeu de condemna del Règim Franquista)

És avui un dia per commemorar, per recordar, però no pas per celebrar.

No són poques les dates en la història universal que han passat a formar part de llista de dies de la ignomínia: El 18 de juliol de 1936, és per desgràcia i per mèrits propis, una de les dates destacades d’aquesta funesta relació.

Aquell dia, esclatà una guerra incivil, brutal i inhumana, que desembocà en una dictadura militar, repressora i assassina, que va fer retrocedir la societat espanyola decennis en els seus aspectes econòmics, culturals, de sociabilitat i convivència, en política i el que és més terrorífic, en el camp dels drets humans.

 (Segueix)

No a la Directiva europea de la Vergonya!

nurukundo2005 | 15 Juliol, 2008 09:13 | facebook.com google.com

Representants d'entitats nombroses s'han fet presents davant Delegació del Govern, a Palma, per manifestar-se públicament contra la Directiva europea de la Vergonya que s'aprovà al Parlament Europeu amb el vot favorable de tots els grups parlamentaris que representen les Illes Balears.

El Delegat del Govern, Ramon Socias, del PSOE, va rebre'n el Manifest que s'oposa obertament al que aprovà el seu partit a Brussel·les...

El passat dia 18 de juny el Parlament Europeu votà favorablement la Directiva de retorn de persones estrangeres en situació irregular.

Les entitats sotasignants convoquen una concentració a Palma, per rebutjar aquesta Directiva de retorn d'immigrants en situació irregular i els Centres d'internament per a persones estrangeres (CIES)

  • * Perquè suposa una vulneració dels Drets Humans
  • * Perquè no es pot privar ningú de llibertat
  • * Perquè comporta un incompliment de la convenció dels Drets de la Infància

Concentració:
Dimecres, 16 de juliol, a les 11:00 hores
Lloc:
Davant la Delegació del Govern C/ Constitució, nº 4 - Palma

Les entitats organitzadores són:
Metges del Món – Illes Balears, CGT- BALEARS, Drets Humans de Mallorca, Associació Ecuatoriana de Balears, ATTAC Mallorca, Cáritas Mallorca, Associació AL-MAGHREB, THAKHI RUNA, ASSOCIACIÓ URUGUAYA.

S'hi han adherit d'altres entitats i particulars a títol personal, que es relacionen més avall.

D'altres enllaços que s'hi relacionen:

  1. Concentració a Palma: NO a la Directiva de la Vergonya!
  2. Once entidades y sindicatos de las islas firman un manifiesto contra la ‘directiva de la vergüenza’
  3. NO a la Directiva de la Vergonya!
  4. Concentración en Palma contra la directiva comunitaria sobre el retorno de inmigrantes
  5. Manifestació i concentració a Palma

 (Segueix)

En record de les víctimes del franquisme

nurukundo2005 | 13 Juliol, 2008 17:41 | facebook.com google.com

Convocatòria de roda de premsa, de l'Associació per a la Recuperació de la Memòria Històrica de Mallorca

DIA: 18 de juliol de 2008
HORA: 10:00 h
LLOC: Cementiri de Palma
 (Segueix)

Manifestació a Palma, per la independència del Sàhara!

nurukundo2005 | 12 Juliol, 2008 20:22 | facebook.com google.com

Centenars i centenar de manifestants acudeixen a la convocatòria feta per l'Associació Amics del Poble Sahrauí de les Illes Balears -AAPSIB- i es concentren a la plaça d'Espanya, de Palma, provenint de tots els indrets de l'illa de Mallorca, acompanyant infants sahrauïns que hi estan passant uns dies de vacances, com de costum.

 (Segueix)

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb