nubulaya

Fent part de la ciutadania d'un país que sura enmig d'una Mar Mediterrània que uneix dues voreres continentals. A càrrec de: www.cecili.cat

Alguns reptes per al nou president del Paraguai, l'exbisbe Fernando Lugo

nurukundo2005 | 25 Abril, 2008 09:43 | facebook.com google.com

Els resultats de les darreres eleccions celebrades al Paraguai, diumenge 20 d'abril de 2008, donen com a vencedor indiscutible Fernando Lugo.

Un bisbe catòlic que el dia de Nadal de l'any 2006 renuncia a la seva condició episcopal. Es fica en política. S'hi compromet activament. Atén la demanda de desenes d'organitzacions socials que aglutinen milers de ciutadanes i ciutadans del Paraguai i que l'insten a encapçalar una coalició de partits, l'Aliança Patriòtica pel Canvi.

Volen acabar amb la corrupció imposada arreu del país pel monopoli que hi ha exercit durant més de 60 anys seguits un mateix partit polític en el govern, el Partido Colorado.

 (Segueix)

10 punts d'Evo Morales per salvar el Planeta

nurukundo2005 | 23 Abril, 2008 21:39 | facebook.com google.com

El president de Bolívia, Evo Morales, ha presentat a Nova York 10 punts que considera centrals per conservar la vida damunt del Planeta Terra. Ho ha fet durant el VII Període del Fòrum Indígena de l’Organització de Nacions Unides.

Primer punt.-
La necessitat d’eradicar el model capitalista, per pensar en la igualtat i la justícia damunt del Planeta Terra. Els països del Nord han de pagar el “deute ecològic”, en lloc que sien els països del Suc i d’arreu del món que hagin de pagar el “deute extern”.

Segon punt.-
La renúncia a la guerra, on només guanyen els imperis i les trasnacionals.

Tercer punt.-
Un món sense imperialisme ni colonialisme, on les relacions bilaterals i multilaterals no impliquin sotmetre un país a un altre.

Quart punt.-
L’aigua com un dret humà que faci impossibles les polítiques que permeten privatitzar-la.

Cinquè punt.-
El desplegament d’energies netes i amistoses amb la natura i l’eliminació del malbaratament d’energia.

Sisè punt.-
El respecte a la mare Terra, amb la necessitat d’explicar a la societat que la terra és la mare dels pobles indígenes.

Setè punt.-
La implantació de serveis bàsics que no esdevenguin negocis privats sinó serveis públics. L’aigua, la llum l’educació, la salut, la comunicació i els transports han de ser considerats drets humans.

Vuitè punt.-
La necessitat de consumir el necessari i de prioritzar el consum del produït a l’àmbit local. El octavo punto señala la necesidad de consumir lo necesario y priorizar el consumo de lo producido en forma local.

Novè punt.-
La diversitat de cultures i economies, amb la implantació d’un Estat plurinacional.

Desè punt.-
La construcció d’un socialisme comunitari i en harmonia amb la mare Terra.

L'exbisbe Fernando Lugo, a una passa de ser president de la República del Paraguai

nurukundo2005 | 20 Abril, 2008 23:10 | facebook.com google.com

Si se n'arriben a confirmar les dades, Fernando Lugo ha acabat avui amb l'hegemonia mantenguda al Paraguai durant 61 anys seguits pel Partido Colorado.

En unes eleccions que són a una única volta, i que consagra el candidat amb més vots, tot indica que el procés serà molt lent, ja que el percentatge de votants -70% del padró de 2,8 milions de persones- ha estat tan alt que ha superat el de l'any 2003 (65% dde votants). Cosa que durà molta més feina...

L'escrutini definitiu s'ha de conèixer el 23 de maig!!!!

Aleshores quedarà confirmada aquesta notícia història!


L'exbisbe catòlic Fernando Lugo, president del Paraguai!
celebra amb el seu equip polític els resultats de les enquestes a peu d'urna, difoses per televisió, que anuncien la seva victòria electoral diumenge 20 d'abril

 (Segueix)

Paraguai apunta cap a un canvi polític

nurukundo2005 | 18 Abril, 2008 23:21 | facebook.com google.com

Diumenge, 20 d'abril de 2008, el Paraguai viu intensament una jornada electoral històrica. Per primera en molt de temps, l'ultradretà Partido Colorado es troba en condicions de perdre el poder que ha exercit durant més de sis dècades seguides.

Fernando Lugo, exbisbe catòlic practicant de la Teologia de l'Alliberament, al front d'una coalició de partits d'esquerres, duu totes les de guanyar segons totes les enquestes :

 (Segueix)

Necessitats actuals de la presó de Palma

nurukundo2005 | 16 Abril, 2008 16:53 | facebook.com google.com

Dilluns, 14 d'abril, a les 20:00 hores, Club Diario de Mallorca acull la gent que acudeix a la taula rodona que s'hi organitza, relativa a les necessitats actuals de la presó de Palma.

Hi participen Manuel Penalva, jutge de vigilància penitenciària; Rosa Cosmelli, fiscal de vigilància penitenciària; Gloria Olmos, membre de la Comissió de Drets Humans del Col·legi d'Advocats; i Bernat Vicens, president de Drets Humans de Mallorca. Modera l'acte Francisco Mestre, redactor del rotatiu.

Vet ací la intervenció que hi fa Bernat Vicens, amb el títol genèric Necessitats actuals de la presó de Palma, i subtítol ”Què passa a la presó de Palma?”.

 (Segueix)

Canvi de govern al Paraguai?

nurukundo2005 | 16 Abril, 2008 06:57 | facebook.com google.com

A quatre dies de els eleccions a la Presidència de la República del Paraguai, el candidat Fernando Lugo -exbisbe catòlic que s'hi presenta encapçalant una coalició de partits- continua encapçalant les enquestes com el més preferit en la intenció de vot de l'electorat paraguaià.

 (Segueix)

Exbisbe catòlic president del Paraguai?

nurukundo2005 | 05 Abril, 2008 11:13 | facebook.com google.com

S'acosta el dia 20 d'abril. Al Paraguai, un exbisbe de l'Església Catòlica, Fernando Lugo, pot sortir elegit president de la República. Unes eleccions històriques on els sondejos li donen moltes probabilitats d'aconseguir-ho.

Els mecanismes per impedir-li l'accés ja fa temps que estan en funcionament. Pràcticament des dels mateixos inicis, des del mateix moment en què el bisbe, a l'edat de 56 anys, pren la decisió d'abandonar el 22 de desembre de 2006 la tasca eclesiàstica exercida durant dècades al país: 30 anys de sacerdoci i 13 de vida episcopal.

 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb