nubulaya

Fent part de la ciutadania d'un país que sura enmig d'una Mar Mediterrània que uneix dues voreres continentals. A càrrec de: www.cecili.cat

Contra la discriminació racial

nurukundo2005 | 12 Març, 2008 12:31 | facebook.com google.com

Eliminar la discriminació racial, entre blancs i negres, no és cap tasca fàcil.

Per mostra alguns botons:

  • * un taxista de Còrdova que, en conversa brutal, parla obertament d'accions contràries a la presència de negres a la ciutat;
  • * uns policies de Palma que maltracten una al·lota i li diuen “puta negra, torna al teu país”;
  • * un aspirant negre a la presidència dels EUA, que va guanyant punts, però...;
  • * l’absència de negres en institucions públiques europees, que es manté al llarg del temps...

Per molts dies internacionals que munti i organitzi l’ONU, l’espectacle meravellós que ofereix la barreja respectuosa de races a les assemblees generals d’aquest organisme internacional, roman ben allunyat de la discriminació racista que es dóna, de fet, a molts indrets del Planeta Terra.

Davant la imminent celebració arreu del món del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Discriminació Racista, qualcú veu del tot impossible, per exemple, que el negre Osama arribi a ser enguany president dels EUA, malgrat guanyàs la confrontació amb la blanca Clinton!

Podrien passar sense carregar-se'l...?

Tant de bo que la Setmana de solidaritat amb els pobles que lluiten contra el racisme i la discriminació racial, que l'ONU organitza enguany, tengui més bons resultats que les realitzades fins ara...

Les entitats i associacions de drets humans, amb seu als Països Catalans, hi poden fer aportacions ben profitoses...

Dia Internacional de la Dona Treballadora, a Palma

nurukundo2005 | 06 Març, 2008 16:36 | facebook.com google.com

El bon company del Grup d'Homes Contra la Violència Masclista ens comunica que suposa que estam assabentats de la prohibició, per part de la Junta Electoral de Balears, a instàncies del PP, de la manifestació a Palma del proper dissabte, dia 8 de març, amb motiu de la celebració de la Diada Internacional de la Dona Treballadora.

Resulta absolutament indignant, més enllà que el PP mostri els peus per enèsima vegada en el referent a la lluita de les dones pels seus drets, que la Junta Electoral, amb la complicitat de la xarxa institucional, anul·li enguany la celebració del 8 de març, amb l'excusa del "dia de reflexió" de les eleccions generals.

Quan ZP va convocar aquestes eleccions per al dia 9 de març -manifesta Pep Juárez, se suposa que era conscient (i si no ho era, encara pitjor) d'aquesta coincidència.

Com a material de reflexió, ens adjunta un comunicat ben sucós que prové del col·lectiu madrileny Eskalera Karakola, publicat a la xarxa on Lidia Falcon, presidenta del Partit Feminista d'Espanya, advocada i escriptora, publica un article també ben sucós que duu per títol “8 de Marzo reprimido”:

”Las delegaciones de Gobierno de Madrid y Las Palmas y la Junta Electoral Provincial de Sevilla denegaron el permiso para celebrar la manifestación por el 8 de marzo. En Valencia hubo que solicitar la autorización a la Junta Electoral Central, y en otras ciudades todavía no se sabe cuál será la decisión de las autoridades competentes...”

S'haurà de veure què decideix fer, a Mallorca, la Plataforma per la Igualtat que ens ha convocat a manifestar-nos dissabte dia 8 de març de 2008, a les 12 del migdia...

 
Powered by LifeType - Design by BalearWeb