nubulaya

Fent part de la ciutadania d'un país que sura enmig d'una Mar Mediterrània que uneix dues voreres continentals. A càrrec de: www.cecili.cat

Diada Escolar de la No Violència i la Pau, a Mallorca

nurukundo2005 | 30 Gener, 2008 18:17 | facebook.com google.com

Una iniciativa tan positiva, educadora, que afavoreix a curt, mitjan i llarg termini una convivència harmònica de la ciutadania d’aquest país nostre, com és ara l’organització i realització de la Diada Escolar de la No Violència i la Pau fa la impressió que no mereix la més mínima atenció per part dels mitjans de comunicació... ni de les institucions públiques... els dies precedents.

Ben minsa, pel que es veu i comprova, el mateix dia... l’endemà...!


Concentració infantil per la Pau i la No Violència
al passeig del Born, de Palma

Foto: Bisbat de Mallorca

 (Segueix)

Entitats del III Fòrum Social de Mallorca (4): CGT-Balears

nurukundo2005 | 28 Gener, 2008 12:34 | facebook.com google.com

Què és CGT-Balears?

Una organització sindical que defensa els interessos de la classe treballadora mitjançant campanyes de conscienciació, organitzant cursos de formació, promovent la igualtat de gènere, defensant els drets d'immigrants, reclamant el compliment de la legislació social i laboral, difonent l'opinió que emana dels òrgans sindicals, fent-se present als mitjans de comunicació, editant la revista Papers, etc.

A més de ser una de les entitats organitzadores dels diversos Fòrums Socials realitzats a Mallorca, com és ara el II FSMa realitzat al Polígon de Llevant de Palma l'any 2005, el III FSMa realitzat amb motiu del Dia de Mobilització i Acció Social el gener de 2008 a la plaça d'Espanya de Ciutat, també desplega un treball ingent en molts d'altres àmbits.

 (Segueix)

Entitats del III Fòrum Social de Mallorca (3): Drets Humans de Mallorca

nurukundo2005 | 28 Gener, 2008 00:24 | facebook.com google.com

Què és Drets Humans de Mallorca?

És una organització que, des de l'any 1974, treballa intensament a Mallorca perquè la Declaració Universal dels Drets Humans que fa l'ONU l'any 1948 no quedi en paper banyat, sinó que serveixi per promoure un major respecte i una major consciència cívica envers els drets humans: primordialment a favor d'aquells col·lectius que els veuen més grosserament potejats.

Drets Humans de Mallorca, a més de ser una de les entitats mallorquines que participa activament en l'organització de tots els Fòrums Socials que s'han fet a Mallorca, l'FSMed realitzat a Barcelona, o l'FSM a Amèrica Llatina i a Àfrica (dos membres participen en el VII Fòrum Social Mundial celebrat a Nairobi, Kènia, l'any 2007), duu a terme altres activitats que tendeixen a conscienciar la població envers la defensa i la promoció dels drets humans.


Paradeta de l'Associació Drets Humans de Mallorca
al recinte del III Fòrum Social de Mallorca
el Dia de Mobilització i Acció Global, gener 2008

Foto: Picalsud

 (Segueix)

Entitats del III Fòrum Social de Mallorca (2): Attac-Mallorca

nurukundo2005 | 27 Gener, 2008 18:14 | facebook.com google.com

Què és Attac-Mallorca

És l'agrupació local d'un moviment internacional de ciutadans preocupats per les injustícies derivades de la globalització (atur, exclusió, misèria...)

Com a moviment ciutadà, la seva raó d'esser és la participació de tots els associats en igualtat de condicions i sense privilegis de cap mena.

Ningú no cobra mai res per les seves activitats (art. 8 dels Estatus). Els òrgans de participació directa dels socis són, (apart de l'Assemblea General) les Comissions Sectorials, les Agrupacions Locals i les Agrupacions en Xarxa (art.16). Els càrrecs electes són de duració limitada (art.8). Per assegurar la seva independència, no s'admeten subvencions d'institucions públiques, partits polítics, entitats financeres o qualsevol altra entitat privada semblant (art.26).

No és ni un partit polític ni una ONG de cooperació al desenvolupament. És una organització i un moviment internacional de ciutadans creat inicialment per al control democràtic dels mercats financers i les seves institucions.

 (Segueix)

Entitats del III Fòrum Social de Mallorca (1): Entrepobles-Mallorca

nurukundo2005 | 26 Gener, 2008 23:01 | facebook.com google.com

Què és Entrepobles-Mallorca?

És una Associació de Cooperació que, des de fa més de 20 anys, treballa en la recerca de la justícia social i de formes de vida més justes i solidàries, fonamentades en els drets humans.

Així com hi ha entitats com l'Obra Cultural Balear que enguany és la primera vegada que participa com una de les entitats organitzadores del Fòrum Social de Mallorca, Entrepobles-Mallorca és una d'aquelles altres entitats que hi participa des del primer moment l'any 2003.


Logo de l'Associació Entrepobles

 (Segueix)

Entitats del III Fòrum Social de Mallorca

nurukundo2005 | 26 Gener, 2008 18:11 | facebook.com google.com

Amb motiu de la celebració del Dia de Mobilització i Acció Global arreu del Planeta, les entitats que constitueixen el Fòrum Social de Mallorca organitzen a Palma una sèrie d'activitats amb les quals se cerca prestar atenció i parar una mica més d'esment a la situació que pateix la majoria de la humanitat.

Es tracta d'entitats que, des de fa anys, treballen en l'àmbit de la solidaritat, la cooperació, el desenvolupament, els drets humans, l'ensenyament, etc. Promovent-se com a moviments socials delitosos d'un altre món, millor, que consideren ben possible.


Assistents a les xerrades organitzades a Palma,
amb motiu del Dia de Mobilització i Acció Global

Foto: Picalsud

 (Segueix)

Inici del III Fòrum Social de Mallorca, a Palma

nurukundo2005 | 25 Gener, 2008 23:07 | facebook.com google.com

Les paraules que pronuncia Maria Francisca Simonet i Salas, membre d'ATTAC-Mallorca al Centre Flassaders de Palma, divendres dia 25 de gener a les 19:00 hores, serveixen per presentar Juan Torres López, catedràtic d’Economia Aplicada a la Universitat de Màlaga i membre d’ATTAC.


M. Francisca Simonet presentant Juan Torres
Foto: Picalsud

 (Segueix)

Presentació del bisbe J. Mª Setién al Club Diario de Mallorca

nurukundo2005 | 24 Gener, 2008 11:51 | facebook.com google.com

Al Club Diario de Mallorca estibat de gent, molta no hi cap, no hi pot entrar ni acomodar-s'hi, Bernat Vicens, en representació de l'Associació Drets Humans de Mallorca, acompanyat per Carmel Bonnín, president de Justícia i Pau de Mallorca, fan la presentació pública del bisbe emèrit de Sant Sebastià, Mons. José María Setién.

Ha vengut a Mallorca per presentar-hi el seu llibre “Un obispo vasco ante ETA” publicat recentment.


Bernat Vicens, José María Setién i Carmel Bonnín
a la presentació del llibre "Un obispo vasco ante ETA"
al Club Diario de Mallorca

Foto: Picalsud

 (Segueix)

Una gentada acull el bisbe Setién a Palma

nurukundo2005 | 24 Gener, 2008 00:22 | facebook.com google.com

La sala gran del Club Diario de Mallorca apareix estibada de gent. Tota delitosa d'escoltar les paraules d'un bisbe basc octogenari.

Es tracta de Mons. José María Setién, bisbe emèrit de Sant Sebastià que hi compareix juntament amb Bernat Vicens, president de l'Associació Drets Humans de Mallorca, i Carmel Bonnín, president de Justícia i Pau de Mallorca.

Tots tres es disposen a fer la presentació pública del llibre ”Un obispo vasco ante ETA”, que recull una sèrie de reflexions sobre l'experiència personal del seu acostament a l'àmbit violent d'ETA, durant el seu perllongat exercici pastoral com a bisbe de Sant Sebastià, des de l'any 1972 fins al 2007.


Minuts abans de començar la conferència,
la sala ja és ben estibada de gent

Foto: Picalsud

 (Segueix)

Un bisbe basc al Club Diario de Mallorca

nurukundo2005 | 23 Gener, 2008 17:29 | facebook.com google.com

José María Setién Alberro, bisbe emèrit de Vitòria, presenta un llibre seu a Mallorca, en una conferència que fa dimecres, 23 de gener de 2008, al Club Diario de Mallorca, a partir de les 20:00 hores.

 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb