nubulaya

Fent part de la ciutadania d'un país que sura enmig d'una Mar Mediterrània que uneix dues voreres continentals. A càrrec de: www.cecili.cat

Un enfocament llibertari del terratrèmol al Perú

nurukundo2005 | 29 Agost, 2007 11:07 | facebook.com google.com

Als ulls d'organitzacions de caràcter llibertari, el terratrèmol patit pel Perú recentment despulla la crisi social que l'afecta des de fa segles. El moviment, que dura uns 3 minuts i 30 segons que semblen una eternitat, sembra de pànic tots els indrets afectats. No se'n recorda cap altre tan fort i llarg des del 3 d'octubre de 1974.

Des d'aquesta perspectiva llibertària, emperò, el pitjor sisme és el que es produeix per part de les autoritats peruanes, que es mostren totalment incapaces d'atendre com cal una de les necessitats més característiques de la zona. En lloc d'anar aprenent al llarg dels segles, a donar una resposta d'emergència immediata amb un mínim d'efectivitat, es continuen produint els errors de sempre i les actuacions encaminades a fer pagar els plats romputs a les classes socials de sempre, les més desfavorides, les més empobrides:

 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb