nubulaya

Fent part de la ciutadania d'un país que sura enmig d'una Mar Mediterrània que uneix dues voreres continentals. A càrrec de: www.cecili.cat

Un enfocament llibertari del terratrèmol al Perú

nurukundo2005 | 29 Agost, 2007 11:07 | facebook.com google.com

Als ulls d'organitzacions de caràcter llibertari, el terratrèmol patit pel Perú recentment despulla la crisi social que l'afecta des de fa segles. El moviment, que dura uns 3 minuts i 30 segons que semblen una eternitat, sembra de pànic tots els indrets afectats. No se'n recorda cap altre tan fort i llarg des del 3 d'octubre de 1974.

Des d'aquesta perspectiva llibertària, emperò, el pitjor sisme és el que es produeix per part de les autoritats peruanes, que es mostren totalment incapaces d'atendre com cal una de les necessitats més característiques de la zona. En lloc d'anar aprenent al llarg dels segles, a donar una resposta d'emergència immediata amb un mínim d'efectivitat, es continuen produint els errors de sempre i les actuacions encaminades a fer pagar els plats romputs a les classes socials de sempre, les més desfavorides, les més empobrides:

 (Segueix)

Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans, al municipi alacantí de MUTXAMEL

nurukundo2005 | 28 Agost, 2007 21:42 | facebook.com google.com

De Salses a Guardamar i de Fraga fins a l'Alguer s'ajunten joves i al·lotes amants de la música simfònica i, amb el guiatge i orientacions de la professora mallorquina de música Magdalena González i Crespí, i la direcció del mestre Salvador Brotons, constitueixen l'Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans que, des de l'any 2004 ençà, està duent actuacions diverses arreu de la nació catalana.

S'inicia al Fòrum de les Cultures celebrat l'any 2004 a la ciutat de Barcelona, on interpreten un concert de cloenda del Festival de la Joventut; continuen actuant a l'Abadia de Sant Miquel de Cuixà, en el marc de la celebració de la Universitat Catalana d'Estiu a Prada de Conflent, els anys 2006 i 2007; i arrodoneixen la seva intervenció enguany, primerament, mostrant el seu repertori a Sant Miquel de Cuixà on la formació participa un any més en les activitats de la Universitat Catalana d’Estiu, enregistrant-hi el seu segon disc en directe, actes als quals es fa present la presidenta del Consell de Mallorca, Francina Armengol, i que s'anuncia a mitjans diversos d'arreu de la nació catalana; ; i posteriorment amb el concert que fan a la Casa de la Cultura del municipi de MUTXAMEL, a terres alacantines.


El director de l'OJIPC, Salvador Brotons,
amb la fundadora de l'Orquestra, Magdalena González

D'altres fotos del concert a MUTXAMEL

 (Segueix)

L'Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans, al País Valencià

nurukundo2005 | 28 Agost, 2007 11:16 | facebook.com google.com

L'Ajuntament alacantí de Mutxamel, que presideix la batlessa socialista Asunción Llorens Ayela, dins el programa de juliol i agost de 2007, a la secció Complex Cultural remarca, com a esdeveniment destacat en l'àmbit de la cultura, l'actuació de l'Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans, dirigida per Salvador Brotons, anunciada i programada per al 26 d'agost de 2007, a les 20:30 hores.


L'Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans, durant l'actuació realitzada al municipi de MUTXAMEL

 (Segueix)

L'Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans, torna a Prada de Conflent

nurukundo2005 | 22 Agost, 2007 17:50 | facebook.com google.com

Amb el títol l'Orquestra dels PPCC el diari Avui (25-06-2007), a la secció Cultura i Espectacles publica article signat per Marta Porter on informa que el compositor i director Salvador Brotons torna a reunir joves intèrprets musicals procedents d'arreu dels Països Catalans, amb els quals reestrena obres inèdites del compositor Jaume Pahisa

 (Segueix)

L'Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans, al Diari de Prada

nurukundo2005 | 20 Agost, 2007 22:10 | facebook.com google.com

El Diari de Prada, que és el Diari de la Universitat Catalana d'Estiu que se celebra -i que es publica- a Prada de Conflent, en ocasions diverses es fa ressò de la presència als peus del Canigó de l'Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans, una de les iniciatives que neix a Mallorca l'any 2004, impulsada pel Forum Musicae. Centre de dinamització dels ensenyaments musicals, que presideix la professora mallorquina de música Magdalena González i Crespí.

 (Segueix)

Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans, als peus del Canigó

nurukundo2005 | 20 Agost, 2007 10:49 | facebook.com google.com

Coincidint amb la festa de Sant Bernat de Claraval -la vall més clara d'Europa- els membres de la secció de Percussió de l'Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans -OJIPC- tenen programada la realització d'un concert que s'emmarca dins l'Estada d'Estiu '07 a la Universitat Catalana d'Estiu -UCE-.

El lloc del concert és al tendal del Liceu Renouvier de Prada de Conflent, dia 20 d'agost de 2007 a les 20 hores.

Hi intervenen Sònia Barceló, Aitor Sáez de Jauregui, Jesús Fenollosa i Carles Salvador. Dirigits per Paco Vicedo, interpreten obres de S. Reich, C. Fernández-Vidal, J. Vicent, M.A. Companys, J. Cage i J. Salvador.

Com des de l'any passat ençà, l'edició de la Universitat Catalana d'Estiu a Prada de Conflent compta amb la presència i la intervenció de l'Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans que l'any 2004 crea la professora mallorquina de música Magdalena González i Crespí

 (Segueix)

En record de les víctimes del terratrèmol al Perú

nurukundo2005 | 17 Agost, 2007 22:44 | facebook.com google.com

Les darreres notícies relacionades amb el terratrèmol recentment produït al Perú, confirmen els pronòstics pitjors.

Es tracta del pitjor terratrèmol sobrevengut al Perú en els darrers cinquanta anys


Atenent gent afectada pel terratrèmol més fort i llarg dels darrers temps

 (Segueix)

El terratrèmol més fort i llarg, interminable, al Perú

nurukundo2005 | 17 Agost, 2007 11:39 | facebook.com google.com

Un dels terratrèmols més potents, i, sobretot, de més llarga durada en aquestes darreres dècades, de magnitud 8, es reprodueix en prop de 400 rèpliques, i acapara cada cop més l'atenció del món.

Se n'escampen notícies a balquena per la xarxa d'internet mitjançant videos, fotos i escrits de tota casta.

 (Segueix)

Dia internacional de les poblacions indígenes del món

nurukundo2005 | 08 Agost, 2007 10:01 | facebook.com google.com

Navegant per la xarxa, m'he topat per casualitat amb el calendari de dies internacionals que la Generalitat de Catalunya hi exposa, assenyalant-hi els dies internacionals i mundials, decennis i anys internacionals, declarats per Nacions Unides.

Com a curiositat, veig que s'hi remarca que som a l'any 2007 (cristià), que és l'any 5767 (jueu), l'any 5126 (maia), l'any 2550 (budista) o l'any 1427 (musulmà)...

Un altre detall que em resulta curiós és que, precisament el 9 d'agost, se celebra el Dia Internacional de les Poblacions Indígenes del Món!

 (Segueix)

Veneçuela en el punt de mira (1)

nurukundo2005 | 04 Agost, 2007 21:43 | facebook.com google.com

Amb aquest títol preliminar, el bon company Paco Vera, gran coneixedor i amant de realitats d'Amèrica Llatina, com són ara les veneçolanes, em fa arribar una dotzena de pàgines de reflexió que ajuden a copsar una mica més finament i encertada certes explicacions de certs fets que ocorren a l'actualitat arreu del Planeta Terra.

M'arriben, precisament, mentre a Palma estam duent a terme accions informatives sobre la realitat de repressió que s'està estenent a l'Estat mexicà d'Oaxaca, on la llibertat d'expressió també es converteix en víctima manifesta.

 (Segueix)
 
Powered by LifeType - Design by BalearWeb