nubulaya

Fent part de la ciutadania d'un país que sura enmig d'una Mar Mediterrània que uneix dues voreres continentals. A càrrec de: www.cecili.cat

Reclamant justícia per als Grans Llacs africans

nurukundo2005 | 06 Juny, 2007 21:16 | facebook.com google.com

El misser català Jordi Palou i Loverdos, mitjancer i consultor per a la resolució pacífica de conflictes, representant legal de víctimes i del Fòrum Internacional per la Veritat i la Justícia a l'Àfrica dels Grans Llacs difon aquests dies una notícia relacionada amb aquest àmbit d'actuació humanitària i judicial.

Amb el títol “Occident alimenta els conflicte a l'Àfrica”, el diari La Vanguardia reprodueix el 10 de maig de 2007 l'entrevista mantenguda amb l'activista i ex-congressista nordamericana Ms. Cynthia McKinney, enviada per l'ex-president nordamericà Bill Clinton a la regió africana dels Grans Llacs.

Entre d'altres accions, aquesta defensora dels drets humans ha vengut a testificar davant l'Audiència Nacional espanyola per les morts provocades a Rwanda i al Congo, en el marc de la iniciativa llançada a favor de la veritat i la justícia a Rwanda i a la república democràtica del Congo pel Fòrum Internacional esmentat.

Es tracta d'un conflicte bèl·lic que s'ha cobrat 7 milions de vides humanes entre rwandesos (hutus i tutsis) i congolesos.

El que va començar essent admès a tràmit per la justícia espanyola -afirma la periodista Maricel Chavarria- com una acusació que implicava alts càrrecs de l'Estat de Rwanda per l'assassinat de 9 cooperants espanyols, s'està convertint en una recerca de la justícia per a totes les persones matades en aquell indret africà entre 1990 i 2002.

Potser sigui la primera vegada que, a Europa, s'emprèn la tasca de relacionar judicialment interessos econòmics (de companyies extractives de matèries primeres, europees, canadenques i nordamericanes) amb crims de guerra comesos en territori africà.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb