nubulaya

Fent part de la ciutadania d'un país que sura enmig d'una Mar Mediterrània que uneix dues voreres continentals. A càrrec de: www.cecili.cat

Primer disc de l'Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans

nurukundo2005 | 25 Juny, 2007 17:49 | facebook.com google.com

Divendres dia 22 de juny té lloc a l’Espai Mallorca de la ciutat de Barcelona la presentació oficial del primer disc de l’Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans(OJIPC) dirigida pel mestre Salvador Brotons i de la Temporada 2007.

La formació que aplega joves de l’Alguer, Andorra, Catalunya, Catalunya Nord, EL Carxe ( zona valenciana de Múrcia), Illes Balears, Franja de Ponent, i País Valencià neix amb la intenció de ser una plataforma on es trobin joves dels diferents àmbits de la cultura catalana que, amb la llengua i la música com a vincle d’unió comú, esdevingui una ambaixadora del nostre patrimoni musical i en segon lloc, el fet de recuperar patrimoni musical d’autors de la nostra cultura que pertany incomprensiblement en l’oblit.

 (Segueix)

Fernando Lugo, enmig de campanyes de desprestigi

nurukundo2005 | 25 Juny, 2007 09:26 | facebook.com google.com

Els intents que realitza l'actual Govern del Paraguai i el Partido Colorado que li dóna suport, encaminats a desacreditar la figura de Fernando Lugo, que aspira a ser candidat a la Presidència de la República per a les eleccions generals del mes d'abril de 2008, no tenen cap mirament ni un. Se serveixen de qualsevol mitjà per aconseguir l'objectiu de desprestigiar-lo.

La més rància oratòria presidencial es va escampant pertot allà on es fa present el president Nicanor Duarte, com és el cas de l'acte polític celebrat recentment al poble de San Estanislao, a uns 220 quilòmetres al nord de la capital, on demana públicament que la Fiscalia investigui Fernando Lugo:

 (Segueix)

Fernando Lugo, candidat presidencial del Paraguai, a Madrid

nurukundo2005 | 24 Juny, 2007 11:22 | facebook.com google.com

La gira que organitza aquests dies per Europa el candidat a la Presidència de la República del Paraguai, l'ex bisbe catòlic Fernando Lugo, és previst que s'inicii la setmana que ve, amb una dissertació que fa comptes desplegar, a Madrid, sobre la situació actual que viu el seu país.

El marc triat és la Casa de América, gran centre cultural gestionat pel consorci que va crear l'any 1990 el Ministeri d'Assumptes Exteriors, a través de la Secretaria d'Estat per a la Cooperació Internacional i per a Iberoamèrica, la Comunitat i l'Ajuntament de Madrid.

 (Segueix)

Dades biogràfiques d'un bisbe catòlic, líder polític paraguaià

nurukundo2005 | 23 Juny, 2007 21:44 | facebook.com google.com

Considerat com un dels més insignes representants de l'església progressista paraguaiana, Fernando Armindo Lugo Méndez neix el 30 de maig de 1951 en el si d'una família humil de San Pedro del Paraná, una localitat del departament d'Itapúa situada a 400 quilòmetres al sud d'Asunción, la capital del Paraguai.

 (Segueix)

De bisbe a president de la República?

nurukundo2005 | 23 Juny, 2007 11:20 | facebook.com google.com

El 20 d'abril de 2008 és la data prevista per a la celebració de les eleccions generals a la Presidència de la República del Paraguai.

Entre d'altres, hi aspira com a candidat Fernando Lugo, qui ha deixat de ser i d'exercir-se com a bisbe catòlic, amb el desig de ser elegit democràticament president de la República.

No ho té gens fàcil

 (Segueix)

Propera visita a Mallorca del bisbe Lugo, candidat a president de la República del Paraguai

nurukundo2005 | 22 Juny, 2007 18:30 | facebook.com google.com

Dins la primera setmana del proper mes de juliol es preveu que arribi a Mallorca el líder paraguaià Fernando Lugo. Un bisbe d'Amèrica Llatina que, mogut pel seu compromís personal cristià i per demandes populars insistents, des del dia de Nadal de l'any passat, aspira a ser president de la República de Paraguai, com a resultat dels propers comicis electorals de l'any 2008.

Entitats mallorquines relacionades amb la cooperació i la solidaritat, com són ara Nou Sud, SABAL, Fundació Serveis de Cultura per al Poble, Drets Humans de Mallorca, Picalsud, etc. romanen en contacte directe amb l'entorn més acostat d'aquest candidat presidencial paraguaià.

 (Segueix)

Sacerdots casats donen suport a bisbe, candidat a president del Paraguai

nurukundo2005 | 22 Juny, 2007 08:57 | facebook.com google.com

L'Associació Nou Sud, amb seu a Llucmajor, que és una entitat mallorquina que promou activitats de cooperació internacional entre organitzacions d'Amèrica Llatina i Europa, treballa en indrets molt propers a Fernando Lugo, -el bisbe de San Pedro de Iquamandyyú que aspira a la Presidència de la República del Paraguai- mantenint contactes freqüents amb col·laboradors directes d'aquest líder paraguaià.

Una dotzena de joves voluntaris d'aquesta entitat mallorquina s'han fet presents al Paraguai, en projectes de cooperació solidària, establint canals de solidaritat i col·laborant amb Arnaldo i Mabel.

 (Segueix)

Inhabilitat per ser president de la República

nurukundo2005 | 21 Juny, 2007 07:55 | facebook.com google.com

L'absència d'un projecte nacional favorable a les grans majories populars del Paraguai, sotmeses al deteriorament constant de la seva qualitat de vida, empeses cap a la pobresa extrema i la misèria, fa que sorgeixin figures com la del bisbe catòlic de la diòcesi de San Pedro de Iquamandyyú, Fernando Lugo.

Es tracta d'un bisbe catòlic d'una de les zones més pobres del Paraguai, San Pedro de Iquamandyyú.

El mateix dia de Nadal de l'any passat, 25 de desembre de 2006, deixa la mitra episcopal a una banda i pren la determinació de posar-se al servei del país des de la política.

Se li demana que accepti de liderar un moviment polític d'oposició ferma al tradicional i conservador Partido Colorado, que governa el país durant més de cinc dècades seguides, i ell l'accepta amb respecte i veneració cap a la voluntat popular.

 (Segueix)

Lugo, la cara i creu d'una mateixa moneda

nurukundo2005 | 20 Juny, 2007 16:04 | facebook.com google.com

De bisbe catòlic a president de la República

Fernando Lugo, bisbe catòlic del departament nordenc de San Pedro, al Paraguai, el mateix dia de Nadal de 2006 pren la determinació de “posar-se al servei del poble paraguaià mitjançant la política”.

Suports i rebuigs

Des d'un principi són nombrosos i diversos els grups que promouen la candidatura de Fernando Lugo a la presidència de la República del Paraguai:

El Moviment Tekojoja (Gent Unida) que presenta 100.000 signatures promotores de la candidatura; un bloc social i sindical integrat per cinc centrals de treballadors i diversos grups de l'esquerra paraguaiana.

El Partit Liberal Radical Autèntic -PLRA- del Paraguai, la força opositora més rellevant, acaba també donant suport recentment a l'ex-bisbe com a candidat a les presidencials de 2008.

 (Segueix)

Bisbe catòlic, candidat a president del Paraguai

nurukundo2005 | 19 Juny, 2007 22:52 | facebook.com google.com

Amb els vents que bufen hores d'ara en molts indrets d'Amèrica Llatina, no sorprèn que sorgeixin iniciatives com les que representa l'aparició del bisbe d'un dels departaments més pobres del Paraguai, Fernando Lugo, que es presenta com a candidat a la Presidència de la República.

Amb molta popularitat i acceptació sobretot a l'interior de les comunitats camperoles del departament nordenc, se'l descriu com a persona vinculada a la Teologia de l'Alliberament.

Nascut al departament de San Pedro, el més pobre del Paraguai, també n'és el bisbe durant els darrers tretze anys, càrrec al qual renuncia després que li presenten les signatures de 100.000 electors que li demanen que assumeixi el lideratge d'una alternativa de canvi al país:

 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb