nubulaya

Fent part de la ciutadania d'un país que sura enmig d'una Mar Mediterrània que uneix dues voreres continentals. A càrrec de: www.cecili.cat

Argentins que volen fer-se catalans

nurukundo2005 | 20 Abril, 2007 21:50 | facebook.com google.com

En acostar-se la Diada de Sant Jordi, patró de Catalunya, Festa del Llibre, Dia de la rosa i dels llibres, em plau recomanar amb entusiasme l'entrada en aquest blog d'aquest ciutadà principatí que porta el nom de Diego Arcos.

Es tracta d'un argentí instal·lat a Barcelona, president del portal IMMIPUNTCAT, un projecte de comunicació multimèdia, centrat en la immigració present als Països Catalans que sorgeix d’un grup de persones d’origen estranger que han triat Catalunya com el seu país i el projecte històric dels Països Catalans com el marc idoni per als seus projectes personals.

Davant de certes polítiques de "pa amb fonteta", que tracten la immigració com un problema a resoldre solament amb aportacions discriminades de recursos públics, resulta molt més reconfortant comprovar que, entre nosaltres, hi ha persones com Diego Arcos que fan molta de llum sobre aquest fenomen tan humà, tan reproduït, tan capaç d'esdevenir força enriquidor, com és ara el fet migratori que s'està produint hores d'ara arreu dels Països Catalans.

Un assassinat que pot dur coa

nurukundo2005 | 08 Abril, 2007 19:27 | facebook.com google.com

El periòdic gratuït Baleares sin fronteras informa que l'equatoriana Mònica Tomala, germana d'Olímpia Ketty Tomala, viatja properament a Mallorca per gestionar les diligències de la repatriació del cos de la seva germana.

Pocs dies després que Olimpia Ketty Tomala és assassinada a Mallorca, diverses entitats mallorquines organitzen i convoquen una concentració silenciosa a la plaça de les Tortugues de Palma.

Coincideix amb la Diada escolar de la no-violència i la pau, quan s'hi commemora el 59è aniversari de l'assassinat de Mahatma Gandhi... És el 30 de gener de 2007.

A principis d'abril, Juan Pablo Blanco A. dedica una pàgina sencera del periòdic gratuït Baleares sin fronteras nº 54, pàg. 27, a una notícia colpidora:

“Dos mesos després de l'assassinat, el cos d'Olimpia Ketthy Tomala serà repatriat al seu país perquè a la fi pugui descansar en pau”.

Em sorprèn la notícia.
Malgrat que em dol particularment la referència, tan poc positiva, que es fa de l'acte solidari convocat pel Lobby de Dones, Creients i feministes i Grup d'homes contra la violència domèstica a Palma.

Precisament som jo qui n'hi llegeix en veu alta el Comunicat redactat amb tal motiu.

L'autor d'aquesta pàgina periodística gratuïta fa referència a una de les “situacions increïbles que creim que hem vist només en pel·lícules de ciència ficció, i que també es donen en la vida quotidiana... al·ludeix a un cas que es podria adaptar al guió d'una història trista amb un desenllaç encara pitjor... afirma que el seu cos continua jaient al tanatori de Palma dins l'oblit més absolut... informa que la seva família des d'Equador, enmig del dolor intens, intenta tramitar un visat per venir a cercar-lo... manifesta que una germana seva claudica en l'intent de viatjar-hi... denuncia que el Consolat General d'Espanya a Quito li denega el visat per venir a repatriar-lo... fa públic que l'associació solidària equatoriana a Balears -ASSEC- es queixa de la dura realitat... revela que la consellera d'Immigració del Govern balear es compromet a traslladar l'expedient al delegat del Govern espanyol a les Illes Balears... remarca que el delegat del Govern intercedeix davant del cònsol general...

Tot plegat, un munt de notícies diverses, referides a una dona que ha estat víctima de la violència masclista a Mallorca.

Se'ns fan veure ben a les clares allò que ja deien els antics: la misèria fa misèria!

En aquest cas, a la mort violenta patida per aquesta dona equatoriana assassinada, s'afegeix la situació d'abandó en què queden les seves dues filles menors d'edat -amb el pare a la presó, presumptament assassí de la mare-, els impediments d'organismes oficials per facilitar tràmits a la família dolguda, la manca d'atenció institucional dispensada, una família totalment desfeta...

Contra la violència masclista, sí.
I també contra la violència establerta a les institucions públiques, a l'hora d'atendre -com cal i es mereix- qualsevol esser humà, sempre digne de molt més respecte... sobretot quan es tracta d'una família pobra...

Cecili Buele i Ramis
Mallorca

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb