nubulaya

Fent part de la ciutadania d'un país que sura enmig d'una Mar Mediterrània que uneix dues voreres continentals. A càrrec de: www.cecili.cat

Creients i feministes, a Mallorca

nurukundo2005 | 21 Febrer, 2007 09:01 | facebook.com google.com

Creients i feministes és una associació que neix l'any 1997, a partir de la inquietud que sent un grup de dones davant la situació d'invisibilitat i submissió en què són presents al si de l'església catòlica i de la societat mallorquina.

Creients i feministes esdevenen una altra veu d'església que es fa sentir no solament en concentracions silencioses convocades a Palma cada cop que es produeix l'assassinat d'alguna dona, víctima de la violència masclista...

També es fan presents en activitats encaminades a la sensibilització sobre el paper i el lloc de les dones dins les nostres societats marcadament masclistes; en col·laboracions amb altres grups en el si de l'Institut Balear de la Dona; en la participació en trobades anuals a l'àmbit estatal de Mujeres y Teología; en l'afany per assolir una formació teològica que contribueixi a transformar l'endocultura religiosa actual tan marcadament elaborada des de perspectives patriarcals; en el foment d'actituds crítiques enfront d'interpretacions i formulacions de la religiositat popular des d'aquesta mateixa perspectiva del patriarcat, etc.

Havent transcorregut una llarga trajectòria, durant la qual es va descobrint la gran falta de coherència real entre el missatge evangèlic i els principis d'igualtat duits a la pràctica concreta, per al 24 de novembre de 2007, Creients i Feministes fan comptes de celebrar el 10è aniversari de l'associació, com a culminació d'una sèrie d'activitats desplegades durant l'any:

  • Seminari de formació permament
  • Jornada d'estudi: Redescobrint Maria la Magdalena
  • Conferència: interpretació feminista des de l'Islam
  • Jornades d'espiritualitat, reflexió i aprofundiment: "Les dones, teixidores d'humanitat"
  • XVI trobada estatal de "Mujeres y Teología": Ecofeminisme
  • Celebració 10è aniversari de l'Associació Creients i Feministes

Tant de bo que iniciatives com aquesta trobin, a Mallorca, el ressò i el suport que s'hi precisa; per tal de contribuir positivament al necessari canvi de "xip", de mentalitat i de comportament, que dugui a constatar que les dones ocupen els llocs i fans els papers que els correspon a tots els àmbits de la vida social, política, cultural, religiosa, laboral, empresarial...

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb