nubulaya

Fent part de la ciutadania d'un país que sura enmig d'una Mar Mediterrània que uneix dues voreres continentals. A càrrec de: www.cecili.cat

Creients i feministes, a Mallorca

nurukundo2005 | 21 Febrer, 2007 09:01 | facebook.com google.com

Creients i feministes és una associació que neix l'any 1997, a partir de la inquietud que sent un grup de dones davant la situació d'invisibilitat i submissió en què són presents al si de l'església catòlica i de la societat mallorquina.

Creients i feministes esdevenen una altra veu d'església que es fa sentir no solament en concentracions silencioses convocades a Palma cada cop que es produeix l'assassinat d'alguna dona, víctima de la violència masclista...

També es fan presents en activitats encaminades a la sensibilització sobre el paper i el lloc de les dones dins les nostres societats marcadament masclistes; en col·laboracions amb altres grups en el si de l'Institut Balear de la Dona; en la participació en trobades anuals a l'àmbit estatal de Mujeres y Teología; en l'afany per assolir una formació teològica que contribueixi a transformar l'endocultura religiosa actual tan marcadament elaborada des de perspectives patriarcals; en el foment d'actituds crítiques enfront d'interpretacions i formulacions de la religiositat popular des d'aquesta mateixa perspectiva del patriarcat, etc.

Havent transcorregut una llarga trajectòria, durant la qual es va descobrint la gran falta de coherència real entre el missatge evangèlic i els principis d'igualtat duits a la pràctica concreta, per al 24 de novembre de 2007, Creients i Feministes fan comptes de celebrar el 10è aniversari de l'associació, com a culminació d'una sèrie d'activitats desplegades durant l'any:

  • Seminari de formació permament
  • Jornada d'estudi: Redescobrint Maria la Magdalena
  • Conferència: interpretació feminista des de l'Islam
  • Jornades d'espiritualitat, reflexió i aprofundiment: "Les dones, teixidores d'humanitat"
  • XVI trobada estatal de "Mujeres y Teología": Ecofeminisme
  • Celebració 10è aniversari de l'Associació Creients i Feministes

Tant de bo que iniciatives com aquesta trobin, a Mallorca, el ressò i el suport que s'hi precisa; per tal de contribuir positivament al necessari canvi de "xip", de mentalitat i de comportament, que dugui a constatar que les dones ocupen els llocs i fans els papers que els correspon a tots els àmbits de la vida social, política, cultural, religiosa, laboral, empresarial...

Cent anys de vida per al Patronat Obrer, de Palma

nurukundo2005 | 08 Febrer, 2007 22:34 | facebook.com google.com

El Patronat Obrer s'ha posat a celebrar els seus primers cent anys de vida, a Palma, tot recordant de manera molt intensa la figura del Pare Ventura que n'és l'ànima gairebé durant tres dècades seguides.


El Pare Ventura amb Cecili Buele,
al campament del Patronat fet a Lluc l'any 1968)

(Foto: Picalsud

La Sala d'Actes de sa Nostra s'omple d'antics patronatistes que, a més de recordar fets i anècdotes de temps passats, tenen l'oportunitat d'escoltar les intervencions que hi fan en una Taula rodona sobre El Pare Ventura i la seva època els membres que la componen:
Àntoni Salas, Àngel Sbert, Pere Fullana i Ferran Alzamora, conduïts pel periodista J. Bauzà.

Catalina Serra, presidenta de la Fundació Patronat Obrer, tot i la mort de son pare ocorreguda el dia abans de la reunió, acudeix a l'acte amb el seu espòs Gonzalo Aguiló.
Se li reconeix públicament la labor desplegada a favor del Patronat i el gest admirable d'haver-se volgut fer present en un dia tan luctuós. Ella n'agraeix serenament i assenyada l'acollida dispensada i l'assistència massiva a l'acte.

Es tracta d'un acte que fa part d'una sèrie que s'han muntat enguany, amb motiu dels cent anys de vida continuada d'una institució tan coneguda a Palma com és ara el Patronat Obrer de Sant Josep

El calendari d'actes commemoratius s'inicia el 31 de desembre de 2006, amb el lliurament de la medalla d'Or de Ciutat al Patronat, a la Sala de Plens de l'Ajuntament de Palma; i acaba el 19 de maig de 2007, amb una missa oficiada pel bisbe de Mallorca a l'església de Monti-Sion.

Entre i entre, diades festives i jornades de portes obertes, presentació del llibre Cent anys del Patronat Obrer de Sant Josep, 1907-2007, concert de l'Orquestra Simfònica de Balears a l'Auditòrium de Palma, presentació de l'audiovisual Cent anys del Patronat al Teatre Xesc Forteza, descoberta de la placa commemorativa del centenari, a l'antiga seu del Patronat i pista Pare Ventura, taula rodona sobre El Patronat i el seu servei social; o, finalment, la representació teatral Ca nostra, de Joan Mas que corre a càrrec del grup de teatre de Palmanyola, al Teatre Xesc Forteza, dissabte, dia 10 de febrer de 2007.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb