nubulaya

Fent part de la ciutadania d'un país que sura enmig d'una Mar Mediterrània que uneix dues voreres continentals. A càrrec de: www.cecili.cat

Drets Humans de Mallorca contra la pena de mort a Saddam Hussein

nurukundo2005 | 29 Desembre, 2006 18:25 | facebook.com google.com

Drets Humans de Mallorca, recollint l'opinió manifestada per L'Associació pels drets humans d'Espanya - APDHE – davant les notícies relacionades amb la condemna a mort i molt probable execució propera de Saddam Hussein, manifesta públicament que: la pena de mort és inacceptable en qualsevol cas i circumstància.

  • L'abolició de la pena de mort es basa en el cor dels drets humans: la dignitat de la persona i el dret a la vida i a la integritat física.
  • L'estat espanyol, d'acord amb l'article 10.2 de la Constitució, ha assumit la Declaració Universal dels Drets Humans i els successius pactes ratificats en aquesta matèria, com el criteri d'interpretació dels drets fonamentals i les llibertats constitucionals vigents.
  • Contra la pena de mort s'expressen, a partir de la Declaració Universal dels Drets Humans, el corresponent Pacte internacional de drets civils i polítics i el seu Protocol facultatiu 2, tots dos ratificats per Espanya.
  • Així mateix, d'acord amb l'article 15 de la Constitució, Espanya és un dels primers estats que ratifica, l'any 1985, el Protocol nº 6 al Conveni Europeu de Drets Humans i Llibertats Fonamentals, relatiu a l'abolició de la pena de mort, l'article 1 del qual estableix que “queda abolida la pena de mort; ningú no pot ser condemnat a aquesta pena ni executat”.
  • L'ONU i el Consell d'Europa han realitzat accions diverses a favor d'una moratòria generalitzada de les execucions capitals, orientada a l'abolició definitiva de la pena de mort en tot el Planeta.

A la llum d'aquests fets i principis,
- Manifesta el seu rebuig a l'aplicació de la pena de mort a Saddam Hussein.
- Rebutja aquells judicis de valor sobre aquesta qüestió que es basen en criteris i calendaris d'oportunitat política, com s'està difonent als mitjans de comunicació nacionals i internacionals.
- Reitera que qualsevol execució de la pena de mort és inadmissible, amb total independència de la situació i condicions personals de qualsevol presumpte reu, el primer caràcter essencial del qual és el de persona humana.
- Insta les autoritats i d'altres responsables polítics de l'estat espanyol a complir el seu deure, manifestant a l'àmbit nacional i internacional el rebuig públic d'Espanya a aquesta execució.
- Insta les empreses i professionals dels mitjans de comunicació a no diluir el principi de la dignitat i els drets de la persona entre consideracions d'oportunitat política.

A veure si s'arriba a temps d'aturar aquesta execució que, entre d'altres aberracions, significa una autèntica revenja personal i política del president Bush!

Mallorca, 29 de desembre de 2006.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb