nubulaya

Fent part de la ciutadania d'un país que sura enmig d'una Mar Mediterrània que uneix dues voreres continentals. A càrrec de: www.cecili.cat

Dansania'06, una proposta a partir de la dansa com a eix principal (01)

nurukundo2005 | 14 Maig, 2006 20:37 | facebook.com google.com

La presidenta de l'entitat Forum Musicae, Magdalena Gonzàlez, fa la presentació oficial de Manuel Delgado, el conferenciant que inaugura Dansania'06 al Centre de Cultura de sa Nostra (carrer Concepció, de Palma), dilluns, dia 15 de maig, a les 20:00 hores.

“DANSANIA'06” , és una proposta a partir de la dansa com a eix principal.

El Dr. Delgado, personatge mediàtic, compromès, polèmic també, que col·labora com a tertulià, a programes de TV3 i la cadea SER; actualment al programa La Ventana d'aquesta emissora, és Llicenciat en Història de l’Art per la Universitat de Barcelona, Doctor en Antropologia per la mateixa universitat, estudis de tercer cicle a la Section de Sciences Réligieuses de l’École Pratique des Hautes Études, Sorbona de París.
Des de 1986 és professor titular d’etnologia religiosa al Departament d’Antropologia Social de la Universitat de Barcelona i coordina el GRECS (Grup de Recerca sobre Exclusió i Control Socials).
Ha dictat classes i conferències a la Universitat La Sapienza de Roma, L’Aquila, Lovaina, del Valle (Cali, Colombia), Nacional de Colombia a Bogotà i Medellín, Antioquia (Medellín), Guadalajara (Mèxic), Santa Sofia (Tokio), Mayor de San Andrés (La Paz), Autónoma Metropolitana (México DF), UNAM (Tutxla Gutiérrez, Chiapas), Escuela Nacional de Antropología e Historia de México (México DF), Helwan (El Cairo), Harvard, Central de Venezuela i Simón Bolívar (Caracas).

Ha treballat entorn la construcció de l’etnicitat i les estratègies d’exclusió en marcs urbans. També s’ha interessat per les representacions culturals a la ciutat i les noves formes de culte al món contemporani. Ha estat comissari de l’exposició La ciutat de la diferència, a Barcelona, Madrid, Marsella, A Corunya i Sant Sebastià. És director de la col·lecció «Biblioteca del Ciudadano», a Editorial Bellaterra. És membre del Consell de direcció dels Quaderns de l’ICA. Actualment forma part de la junta directiva de l’Institut Català d’Antropologia. També és membre de la Comissió d’Estudi sobre la Immigració del Parlament de Catalunya.

A més de nombrosos articles a revistes nacionals i estrangeres, és editor de les compilacions Antropologia social (1994), Ciutat i immigració (1997) Carrer, festa i revolta (2003) i Inmigración y cultura (2003). Ha escrit els llibres De la muerte de un dios (1986), La ira sagrada (1992), Las palabras de otro hombre (1993), Diversitat i integració (1998), El animal público (Premi Anagrama d’assaig, 1999), Ciudad líquida, ciudad interrumpida (1999), Identidades dispersas (2001), Luces iconoclastas (2001) i Elogi del vianant (2005).

RTVE rep el suport cívic a ses Voltes

nurukundo2005 | 14 Maig, 2006 09:07 | facebook.com google.com

La presència de milers de persones, que passaren pel recinte de ses Voltes dissabte, 13 de maig de 2006, per donar suport al Comitè d'Empresa de RTVE serví, si més no, per comprovar que no és poca la gent que desitja que aquest centre continuï oferint la programació que durant aquests darrers vint-i-cinc anys hi ha estat emesa.


Cartell explicatiu de la trobada reivindicativa al recinte de ses Voltes
(Foto: Picalsud)

Un dels grans contrasts que s'hi donà fou, sens dubte, el passi d'un video per una pantalla instal·lada just al mur antic d'aquell recinte.
Hi aparegueren gairebé totes les més altes autoritats i jerarquies civils i eclesiàstiques de les més diverses institucions illenques.
Totes reconeixien, de paraula, la importància de la gran labor que despleguen a les Illes Balears i Pitiüses els i les professionals que treballen als diversos centres de RTVE.
Totes reconeixien, de paraula, que valia la pena continuar amb aquesta labor tan professional i tan ben feta.
Totes reconeixien, de paraula, que aquest centre havia de romandre obert.

Cap d'elles, emperò, hi deia què hi havia fet perquè això fos així.
Cap d'elles tampoc no hi fou vista durant tot el temps que durà l'acte de suport al Comitè d'Empresa de RTVE.

Com va dir Joan Bibiloni en una de les seves intervencions:
"¿En què quedam, senyores i senyors? Si deis que voleu que continuï obert aquest centre de RTVE, què podeu dir que heu fet per aconseguir-ho?"

Des de les 6 del capvespre, amb la intervenció de Cucorba, fins ben a prop de la mitja nit, s'hi desplegà una gran festa per reclamar 25 anys més de programació en català a RTVE.


El recinte de ses Voltes acollint gent que assisteix
a l'acte reivindicatiu del Comitè d'Empresa de RTVE a les Illes Balears

(Foto: Picalsud)

A més de Joan Bibiloni, Tomeu Estaràs, Genia Tobin, Capel·la, Víctor Uris, entre d'altres, com eren grups musicals i artistes, a més d'una ofrmació de batucada, hi arreplegaren una gentada que participà en la protesta davant del retall de la programació en català i les desconnexions que suposen els plans del Govern per al Centre Territorial de RTVE.

D'altres fotos de l'acte de RTVE al recinte de ses Voltes

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb