nubulaya

Fent part de la ciutadania d'un país que sura enmig d'una Mar Mediterrània que uneix dues voreres continentals. A càrrec de: www.cecili.cat

En defensa de l'educació pública per a la infància d'aquest país

nurukundo2005 | 09 Febrer, 2006 22:04 | facebook.com google.com

La Plataforma 0/6 anys ha presentat la seva pròpia pàgina web a l'Aula de Videoconferència de l'edifici Guillem Cifre de Colonya de la UIB.

En presència d'una trentena de professionals, amb representants d'alguns partits polítics -ERC-Illes i PSM-Entesa Nacionalista- s'han explicat els contenguts d'una pàgina ben interessant, s'ha llegit un Manifest i s'ha exposat una experiència concreta de treball educatiu al Sector Manacor.


Sílvia, Joana i Marisa presentant material educatiu per a infants de 0/6 anys
a l'acte de presentació de la web
(Foto: Picalsud)

Les intervencions de professionals de l'Educació Infantil com són Cati, Marisa, Antoni, Lluïsa, Joana o Sílvia permeten veure que l'esmentada Plataforma està integrada per col·lectius diversos que donen suport a allò que afecta més directament el món de la infància.

Aprofiten l'avinentesa per fer-hi dues peticions:
a) participar en les comissions de treball, que es reuneixen el primer divendres de cada mes a les 18:00 hores, a la seu de Fundesba
i b) fer una aportació anual de 30 euros amb els quals poder fer front a les despeses que ocasiona l'activitat frenètica que duu a terme la plataforma.

És realment una gran sort poder tenir l'oportunitat de participar en una jornada d'aquestes característiques, que permet veure de prop els esforços gegantins que s'estan fent a favor de la infància en aquest país.

La Plataforma 0/6 anys que ja duu molts anys insistint i treballant a favor de l'Escola Pública per a infants que acaben de nàixer fins als 6 anys, continua proposant un model educatiu públic en què les administracions educatives defensin el dret a l'educació des del naixement; un model educatiu públic amb participació i gestió democràtica; una escola infantil vinculada a l'entorn; una escola infantil solidària afavoridora de la cohesió social; una escola infantil laica i defensora dels valors democràtics; una escola infantil pública amb un currículum adaptat a les necessitats de l'alumnat...

La Plataforma 0/6 anys reclama una normativa pròpia per a l'educació infantil al nostre país; amb un disseny d'un mapa escolar que consolidi una xarxa pública d'escoles de zero a tres anys; amb polítiques que ajudin a conciliar la vida familiar amb la vida laboral; a integrar en una sola l'etapa 0/6 anys integrada, encara que se separi en dos cicles; amb un departament nou responsable d'establir i regular les polítiques educatives per a la primera infància.

La Plataforma 0/6 anys demana la implicació de tots els agents socials; les diferents administracions educatives; les famílies, mares i pares; els mitjans de comunicació social; el conjunt del professorat i tota la ciutadania en general.

S'ho paga encoratjar aquesta Plataforma 0/6 anys perquè continuï la tasca que ve desplegant des de fa un bon grapat d'anys a Mallorca -considerant envejable la que s'està fent a Menorca o al Principat de Catalunya- en defensa de l'escola pública.

No hi ha dubte que allò que AVUI transmetem a la infància, DEMÀ redundarà d'una manera o una altra en allò que aquestes ciutadanes i aquests ciutadans facin pel país.

Mallorca, 9 de febrer de 2006

Cecili Buele i Ramis
Secretari de Moviments Socials i Xarxes Cíviques

ERC-Illes

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb