nubulaya

Fent part de la ciutadania d'un país que sura enmig d'una Mar Mediterrània que uneix dues voreres continentals. A càrrec de: www.cecili.cat

Descomptes aeris i marítims per a tothom que resideix a les Illes

nurukundo2005 | 31 Gener, 2006 23:14 | facebook.com google.com

No totes les persones residents a les Illes Balears i Pitiüses tenen dret als descomptes pel preu dels viatges aeris o marítims.
Amb la normativa vigent a l'actualitat, a més de residir-hi, s'ha de tenir la ciutadania espanyola o de qualsevol altre estat membre de la Unió Europea.

Amb el lema Els immigrants també som illencs: per què no tenim dret als descomptes aeris i marítims a l'hora de viatjar?, l'Associació d'Immigrants Marroquins a les Illes Balears AlMaghreb reprèn una campanya reivindicativa, amb la qual ja fa anys que nombroses associacions, entitats i plataformes intenten d'aconseguir la igualtat de tractament per a tota la ciutadania resident a les Illes Balears i Pitiüses.
Es tracti de residents amb la ciutadania de la Unió Europea es tracti de residents extracomunitaris.

AlMaghreb ha mantengut recentment contactes 'bilaterals' amb les distintes forces polítiques, recaptant-ne el suport.
I ha convocat una assemblea d'entitats que n'ha tractat l'assumpte, en una sessió mantenguda al Casal d'ONG.

Atès el cost elevat dels desplaçaments marítims i aeris entre les Illes Balears, Canàries, Ceuta i Melilla i la península, el Govern espanyol va prendre la iniciativa de regular per llei -Llei 30/1998, de 29 de juliol, del règim especial de les Illes Balears- les bonificacions per a les tarifes dels serveis regulars de transport dels residents espanyols i comunitaris, oblidant-se dels residents no comunitaris (tret dels suïssos i dels pertanyents a l'espai econòmic europeu, que mantenen el dret als descomptes!)

Davant d'aquesta situació que es considera totalment injusta, s'exigeix al Govern de l'Estat espanyol que modifiqui la Llei 30/1998, de 29 de juliol, del règim especial de les Illes Balears, i que es reconegui el dret al benefici de la insularitat a tots els residents a les Illes Balears.

Es demana a la societat civil i a la classe política balear el suport a aquesta reivindicació favorable a la bonificació del descompte de viatge per a totes les persones residents a les Illes Balears, mitjançant la modificació de la llei que es denuncia amb aquesta campanya.

Anima tota la ciutadania en general, i els immigrants en particular, a sumar-se a aquesta campanya, per reclamar del Govern la igualtat entre tots els contribuents: que tothom tengui les mateixes oportunitats a l'hora de desplaçar-se entre les illes o amb altres punts del territori espanyol.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb