nubulaya

Fent part de la ciutadania d'un país que sura enmig d'una Mar Mediterrània que uneix dues voreres continentals. A càrrec de: www.cecili.cat

La cultura popular, més viva que mai a Palma!

nurukundo2005 | 12 Gener, 2006 18:33 | facebook.com google.com

Mai no serem una gent prou agraïda cap a les dones i els homes que, en aquestes darreres dècades, s'han dedicat afanyosament a impulsar, promoure i difondre la cultura popular en aquesta ciutat i en aquesta illa que es diu Mallorca.

Certa gent, dedicada des de fa dècades a consolidar la cultura popular en diversos aspectes de la vida ciudadana, no solament no arriba a veure mai reconeguda a l’àmbit institucional la seva tasca, sinó que contínuament es topa amb dificultats que –una darrera l’altra- els van aixecant els successius governs i representants d’institucions públiques illenques, en particular l’Ajuntament de Palma.

La cultura popular a Palma, ni amb el govern presidit per l’exballadora mallorquina Catalina Cirer, se’n salva, dels intents de fer-la naufragar i destrossar-la!
Prova evident del caràcter superficial que comprotava!

A qui, amb motiu de les festes de Sant Sebastià 2006, ha tengut l’oportunitat d’escoltar les paraules –aparentment candoroses i com gairebé sempre enverinades- sortides de la boca de la regidora de Participació Ciudadana de l’Ajuntament de Palma, segur que se li han posat els pèls de punta; fins i tot si ja n’hi queden ben poquets, damunt la closca!
“Aquest Ajuntament fa sempre allò que vol i demana la ciutadania de Palma!”

Sí, sí, i sí!!!
No en faltaria d’altra! La ciutadania de Palma.
Ara ja ho sabem i ho tenim clar. Resulta que és la ciutadania de Palma –i no l’equip de govern que l’ha votat majoritàriament- és la ciutadania de Palma la que vol i demana que l’Ajuntament destrossi la plaça d’Espanya, les restes arqueològiques mil•lenàries, el parc de les Estacions, el pont del Tren, les festes populars.
Si la ciutadania de Palma ho vol i ho demana ¿quin bon governant ha de deixar de fer-ho?

A qui, amb una mica de paciència, encara li quedi temps i ganes d’endinsar-se en alguns d’aquests blogs que tan expressivament es manifesten a favor de la cultura popular a Mallorca, pot adonar-se que això no és d’ara, que la cosa ve d’enfora. No es tracta de cap bolet que hagi aparegut de sobte i aïllat. No.
La cosa està molt ben (mal)pensada, tramada i executada.

Ja l’any passat qualcú s’expressava en aquest sentit.
N’alertava i i parlava de Sant Sebastià, unes festes per la indignació.
També al•ludia a la Cercavila de Sant Sebastià 05 ens uns termes que ja aixecaven certa preocupació.
Avui mateix, hi reprodueix aquesta temàtica referint-se a Sant Sebastià Temàtic Park.
Cita altres blogs que també s’adhereixen al Manifest a la Cultura Popular que fa públic l’Obra Cultural Balear amb un rotund SÍ A LA CULTURA POPULAR.

Els fets són que, en comptes d’impulsar, promoure i protegir la cultura popular mallorquina a Palma, els diversos equips de govern del PP que han presidit l’Ajuntament de Palma propicien una contínua pèrdua dels símbols i les referències culturals més genuïnes.

Com a protesta per la marginació de la nostra cultura i per expresar un SÍ A LA CULTURA POPULAR, s’inicia un seguit de mobilitzacions per exigir canvis en aquestes maneres de fer que rebutgen les nostres arrels.

Per això l’OCB convida tothom a participar a la desfilada de cultura popular que partirà dissabte dia 14 de gener a les 11 hores de la font de la Rambla de Palma.
SÍ a la Cultura Popular!

Esquerra Republicana de Catalunya a les Illes dóna suport a la cercavila alternativa de Sant Sebastià i convida tothom a assistir-hi per mostrar al PP que la cultura popular és ben viva a Mallorca.
En un comunicat fet públic, el president de la Secció Local d’ERC-Palma, Alexandre Seguí, així ho ha expressat amb total claredat.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb