nubulaya

Fent part de la ciutadania d'un país que sura enmig d'una Mar Mediterrània que uneix dues voreres continentals. A càrrec de: www.cecili.cat

Descomptes aeris i marítims per a tothom que resideix a les Illes

nurukundo2005 | 31 Gener, 2006 23:14 | facebook.com google.com

No totes les persones residents a les Illes Balears i Pitiüses tenen dret als descomptes pel preu dels viatges aeris o marítims.
Amb la normativa vigent a l'actualitat, a més de residir-hi, s'ha de tenir la ciutadania espanyola o de qualsevol altre estat membre de la Unió Europea.

Amb el lema Els immigrants també som illencs: per què no tenim dret als descomptes aeris i marítims a l'hora de viatjar?, l'Associació d'Immigrants Marroquins a les Illes Balears AlMaghreb reprèn una campanya reivindicativa, amb la qual ja fa anys que nombroses associacions, entitats i plataformes intenten d'aconseguir la igualtat de tractament per a tota la ciutadania resident a les Illes Balears i Pitiüses.
Es tracti de residents amb la ciutadania de la Unió Europea es tracti de residents extracomunitaris.

AlMaghreb ha mantengut recentment contactes 'bilaterals' amb les distintes forces polítiques, recaptant-ne el suport.
I ha convocat una assemblea d'entitats que n'ha tractat l'assumpte, en una sessió mantenguda al Casal d'ONG.

Atès el cost elevat dels desplaçaments marítims i aeris entre les Illes Balears, Canàries, Ceuta i Melilla i la península, el Govern espanyol va prendre la iniciativa de regular per llei -Llei 30/1998, de 29 de juliol, del règim especial de les Illes Balears- les bonificacions per a les tarifes dels serveis regulars de transport dels residents espanyols i comunitaris, oblidant-se dels residents no comunitaris (tret dels suïssos i dels pertanyents a l'espai econòmic europeu, que mantenen el dret als descomptes!)

Davant d'aquesta situació que es considera totalment injusta, s'exigeix al Govern de l'Estat espanyol que modifiqui la Llei 30/1998, de 29 de juliol, del règim especial de les Illes Balears, i que es reconegui el dret al benefici de la insularitat a tots els residents a les Illes Balears.

Es demana a la societat civil i a la classe política balear el suport a aquesta reivindicació favorable a la bonificació del descompte de viatge per a totes les persones residents a les Illes Balears, mitjançant la modificació de la llei que es denuncia amb aquesta campanya.

Anima tota la ciutadania en general, i els immigrants en particular, a sumar-se a aquesta campanya, per reclamar del Govern la igualtat entre tots els contribuents: que tothom tengui les mateixes oportunitats a l'hora de desplaçar-se entre les illes o amb altres punts del territori espanyol.

Manifestació multitudinària a Llucmajor

nurukundo2005 | 30 Gener, 2006 22:17 | facebook.com google.com

Amb un èxit de participació sense precedents, s'ha duit a terme a Llucmajor una de les manifestacions més multitudinàries que es recorden, reclamant i exigint públicament un major respecte cap a la dignitat de les dones.

Tot i el mal temps, -amb pluges, fred i vent- una multitud com mai no s'havia vist, es manifestà dilluns capvespre pels principals carrers de Llucmajor.

La massiva presència de dones i homes de totes les condicions, provenint d'indrets ben diversos de Mallorca, feia evident el suport que s'estava donant a la iniciativa promoguda per un “Grup de Dones de Llucmajor”.

Havien tengut la gosadia de convocar la població per cridar ben fort: JA BASTA!

Fet el recorregut del trajecte que va des del passeig de Jaume III fins a la plaça Major, des del cadafal situant davant l'edifici de l'Ajuntament, es llegí el Manifest explicatiu de la trobada.

Nombroses pancartes i cartells mostraven clarament el rebuig a la vergonyosa pàgina web on el partit polític ASI -amb dos regidors al Consistori llucmajorer- reproduïa 20 maneres de matar una dona!

El crit va ser unànime:
Ja basta! Rabasco, dimissió!


Pancartes de rebuig a la violència contra les dones
Fotos: picalsud

57è aniversari de l’assassinat de Mahatma Gandhi: DENIP 2006

nurukundo2005 | 27 Gener, 2006 16:39 | facebook.com google.com

Any rere any, l’assassinat de Mahatma Gandhi, el 30 de gener de 1948, lluny de fer-lo desaparèixer del mapa de la història, comporta un considerable engrandiment de la seva figura singular, de la seva obra revolucionària, i del seu pensament pacifista.

Pels voltants del 30 de gener, s’organitzen pertot arreu múltiples i diverses activitats encaminades a la promoció i l’impuls de la pau en molts d’àmbits.

Els Països Catalans, lluny de ser-ne una excepció, esdevenen un dels indrets del planeta on es promouen amb més intensitat activitats encaminades a promoure la pau i la no violència.

És precisament aquí, concretament a Mallorca, on neix i creix la iniciativa ideada i fundada pel santanyiner Llorenç Vidal Vidal, poeta, educador i pacifista, qui, l’any 1964, va fundar el Dia Escolar de la No-violència i la Pau (DENIP).

Es tracta d’una iniciativa pionera i promotora de l'educació no-violenta i pacificadora, que ha estat difosa internacionalment, en la qual s'han inspirat i hi tenen implícitament o explícitament el seu punt de partida la majoria dels actuals projectes, programes i activitats d'educació i cultura per a la no-violència i la pau.

L’organització d’aquest Dia Escolar de la No Violència i la Pau – DENIP, a Mallorca, des de fa un bon grapat d’anys, corre a càrrec de l’Associació Drets Humans de Mallorca que presideix Bernat Vicens i Vich.
Integrat per una vintena de persones, lliurades plenament a la tasca de defensar els drets humans amb tots els mitjans que tenen a l’abast, durant mesos seguits van preparant i muntant tot allò que es precisa perquè aqueta jornada esdevengui profitosa, sobretot per a la infància i la joventut que hi participa.

Iniciatives com aquesta i d’altres semblants, com la Fundació per la Pau, o el Moviment per la Pau a Catalunya, s’ajunten a moltes d’altres amb les quals hom s’afanya a contribuir positivament en la construcció d’un món en pau.

S’organitzen activitats, ponències, trobades, conferències, es llancen consignes com “Les dones diuen no a la guerra”, “No al no hi ha res a fer”, “La pau no passa pels exèrcits”, etc.

A la immensa bibliografia que es consulta i difon sobre la pau, s’afegeixen d’altres elements com són ara jocs i curiositats relacionades amb la pau, fitxes d’educació per la pau, enllaços a entitats, campanyes i webs de pau, jornades sobre la pau, concursos d’animació per la pau, bicicletades per la pau, suport a pressuposts alternatius sense recerca militar, seminaris de pensament per la pau, argumentaris per la pau, i tantíssimes d’altres iniciatives amb les quals s’està contribuint positivament a la construcció d’un món en pau.

La mort violenta del pacifista Mahatma Gandhi ara fa 57 anys continua generant un corrent de moviments pacifistes que ja no tenen aturall, si més no a l’interior dels Països Catalans, i més concretament a Mallorca.


Foto: picalsud
Manifestació d'escolars pels carrers de Palma (27/01/2006)

La cultura popular, més viva que mai a Palma!

nurukundo2005 | 12 Gener, 2006 18:33 | facebook.com google.com

Mai no serem una gent prou agraïda cap a les dones i els homes que, en aquestes darreres dècades, s'han dedicat afanyosament a impulsar, promoure i difondre la cultura popular en aquesta ciutat i en aquesta illa que es diu Mallorca.

Certa gent, dedicada des de fa dècades a consolidar la cultura popular en diversos aspectes de la vida ciudadana, no solament no arriba a veure mai reconeguda a l’àmbit institucional la seva tasca, sinó que contínuament es topa amb dificultats que –una darrera l’altra- els van aixecant els successius governs i representants d’institucions públiques illenques, en particular l’Ajuntament de Palma.

La cultura popular a Palma, ni amb el govern presidit per l’exballadora mallorquina Catalina Cirer, se’n salva, dels intents de fer-la naufragar i destrossar-la!
Prova evident del caràcter superficial que comprotava!

A qui, amb motiu de les festes de Sant Sebastià 2006, ha tengut l’oportunitat d’escoltar les paraules –aparentment candoroses i com gairebé sempre enverinades- sortides de la boca de la regidora de Participació Ciudadana de l’Ajuntament de Palma, segur que se li han posat els pèls de punta; fins i tot si ja n’hi queden ben poquets, damunt la closca!
“Aquest Ajuntament fa sempre allò que vol i demana la ciutadania de Palma!”

Sí, sí, i sí!!!
No en faltaria d’altra! La ciutadania de Palma.
Ara ja ho sabem i ho tenim clar. Resulta que és la ciutadania de Palma –i no l’equip de govern que l’ha votat majoritàriament- és la ciutadania de Palma la que vol i demana que l’Ajuntament destrossi la plaça d’Espanya, les restes arqueològiques mil•lenàries, el parc de les Estacions, el pont del Tren, les festes populars.
Si la ciutadania de Palma ho vol i ho demana ¿quin bon governant ha de deixar de fer-ho?

A qui, amb una mica de paciència, encara li quedi temps i ganes d’endinsar-se en alguns d’aquests blogs que tan expressivament es manifesten a favor de la cultura popular a Mallorca, pot adonar-se que això no és d’ara, que la cosa ve d’enfora. No es tracta de cap bolet que hagi aparegut de sobte i aïllat. No.
La cosa està molt ben (mal)pensada, tramada i executada.

Ja l’any passat qualcú s’expressava en aquest sentit.
N’alertava i i parlava de Sant Sebastià, unes festes per la indignació.
També al•ludia a la Cercavila de Sant Sebastià 05 ens uns termes que ja aixecaven certa preocupació.
Avui mateix, hi reprodueix aquesta temàtica referint-se a Sant Sebastià Temàtic Park.
Cita altres blogs que també s’adhereixen al Manifest a la Cultura Popular que fa públic l’Obra Cultural Balear amb un rotund SÍ A LA CULTURA POPULAR.

Els fets són que, en comptes d’impulsar, promoure i protegir la cultura popular mallorquina a Palma, els diversos equips de govern del PP que han presidit l’Ajuntament de Palma propicien una contínua pèrdua dels símbols i les referències culturals més genuïnes.

Com a protesta per la marginació de la nostra cultura i per expresar un SÍ A LA CULTURA POPULAR, s’inicia un seguit de mobilitzacions per exigir canvis en aquestes maneres de fer que rebutgen les nostres arrels.

Per això l’OCB convida tothom a participar a la desfilada de cultura popular que partirà dissabte dia 14 de gener a les 11 hores de la font de la Rambla de Palma.
SÍ a la Cultura Popular!

Esquerra Republicana de Catalunya a les Illes dóna suport a la cercavila alternativa de Sant Sebastià i convida tothom a assistir-hi per mostrar al PP que la cultura popular és ben viva a Mallorca.
En un comunicat fet públic, el president de la Secció Local d’ERC-Palma, Alexandre Seguí, així ho ha expressat amb total claredat.

Entorn de l'euro/dòlar, gira i balla la societat-baldufa

nurukundo2005 | 08 Gener, 2006 23:21 | facebook.com google.com

Cada dia amb més intensitat se'ns vol fer creure que, en nom de l'euro/dòlar, es poden fer trucs i baldufes, tot allò que es vulgui sense cap casta de limitacions.
De fet, en nom del senyor euro/dòlar, s'amenacen pobles i governs indígenes, es condicionen parlaments democràticament constituïts, es domestiquen organitzacions sindicals o d'altra casta, es provoquen destrosses territorials, s'elaboren llistes electorals, es posen pels núvols els preus dels carburants o dels transports...
Es provoca, fins i tot, que es morin de fam i de misèria milions de persones arreu del món...
O que un infantó a la ciutat de Palma perdi la vida, perquè l'ambulància torba massa a arribar-hi, hi fa tard, l'infant es mor!

Tot hi cap, al servei de l'euro/dòlar!

El senyor euro/dòlar se situa, i roman ben col·locat, per damunt de persones i de pobles, sobretot si es tracta d'un ser feble.
Es considera més avantatjós, molt més rendible, que alimentar-los o atendre'l com Déu mana!
Al cap i a la fi, qui és que en surt perdent? Ben pocs..!
I què hi surten perdent? Ben poca cosa..!

Hi ha qui ho vol, i que treballa afanyosament perquè l'euro/dòlar es faci senyor de vides i persones, senyor de famílies i de pobles, senyor del món i de la bolla.
El senyor euro/dòlar s'està imposant pertot arreu. Tothom li corre al darrere. Gairebé ningú no en fuig, tret d'alguna poca gent sonada, que només cerca d'obtenir-ne el mínim imprescindible per sobreviure amb un mínim de dignitat!

Amb la globalització que imposa l'euro/dòlar s'arriba a un punt en què tot val, en funció de l'increment d'euros que comporta.
Malgrat això et dugui a haver de veure i viure situacions d'espant, en nivells de monstruositat inimaginables.
Sobretot, si hom pretén d'analitzar-les des d'una perspectiva mínimament racional, humanística i assenyada.

Sense euro/dòlars, no hi ha ni misses! Va dir un.
Tampoc no pot haver-hi res de res.
Per obtenir qualsevol cosa, fa falta tenir euro/dòlars prèviament a la butxaca.
Qui no té euro/dòlars, no té res ni pot fer res.
Qui té molts euro/dòlars, pot tenir molt i fer molt.
Qui els té tots, ho pot fer tot...
Fins a un cert punt! Però aquestes pretenen ser les regles de joc que s'imposin arreu del món.
És el ball de la societat-baldufa d'aquest segle XXI.

Baldufa= peça de fusta en forma de pera, que pren un ràpid moviment de rotació damunt la punta de ferro situada al cap més prim (definició del DCBV d'Alcover Moll).

Societat-baldufa= conjunt d'essers humans en forma de societats de diverses castes, que prenen un ràpid moviment de rotació damunt la punta de l'euro/dòlar situada al cap més prim (definició de realitats palpables).

Davant d'un fet tan lamentable, com l'arribada tardana d'una ambulància al costat d'una criatura -que encara no ha pogut complir els seus primers 10 anys de vida en aquest planeta terra-, només em ve al cap una pregunta:

¿No hi tendrà res a veure, en un fet tan lamentable, l'estil de viure que ens imposa la societat-baldufa ja esmentada?

És possible que cap dels tres Reis màgics no arribassin a adonar-se que la carta infantil d'aquella casa solament demanava una ambulància?!
Tampoc no demanava massa aquell infant, aquell bon dia!

Cecili Buele.
Ciutat.

Gran concert de música de cambra barroca

nurukundo2005 | 05 Gener, 2006 12:42 | facebook.com google.com

El Cor de Cambra Quinta Justa de Sóller, dirigit per Jordi Sacasas , i l’Orquestra Barroca Ars Musicae, dirigida per Bernat Cabot, ofereixen un concert excel•lent a l’església del Socors de Palma, dimecres dia 4 de gener a les 20:30 hores.

Concert que es repeteix a Sóller, al Convent dels Sagrats Cors, dissabte dia 7 de gener, a les 20:00 hores.

Més de 200 persones es fan presents a l’església del Socors, i gaudeixen de les delitoses peces musicals que s’hi interpreten.

>La nit és freda, però l’ambient esdevé calorós, gràcies a la magistral interpretació d’obres de Claudio Monteverdi (1567-1643), Francisco Guerrero (1527-1599) o de Mateo Flecha ‘el vell’< (1481-1553), de Henry Purcell (1659-1695), d’Arcangelo Corelli (1653-1713), o de Dietrich Buxtehude (1637-1707).

Bon regal de Reis per a una Mallorca que, amb aquesta actuació musical, pot bravejar d’haver tengut l’oportunitat d’escoltar, tan ben interpretades, obres musicals de tan alt valor artístic.

Enhorabona a tota la gent que ha pres part en l’organització i realització d’aquest esdeveniment musical tan valuós.

Tot està per fer i tot és possible

nurukundo2005 | 01 Gener, 2006 19:43 | facebook.com google.com

"Posem-nos dempeus altra vegada i que se senti
la veu de tots solemnement i clara.
Cridem qui som i que tothom ho escolti.
I en acabat, que cadascú es vesteixi
com bonament li plagui, i via fora!,
que tot està per fer i tot és possible".

Aquestes paraules del poema Ara mateix que crea Miquel Martí Pol, musicada i interpretada per Lluís Llach, ens serveixen d'encoratjament i ànim per encetar aquest any nou 2006 que avui comença.

La lluita per la defensa dels drets humans, a Mallorca i fora de Mallorca, continua i no para.
També en indrets tan poc agradosos com són ara les cel·les de la gent empresonada i aïllada en cel·les individuals de la presó de Palma.
Són tan a prop, i alhora tan enfora de nosaltres!

Feliç any nou per a tothom!

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb