nubulaya

Fent part de la ciutadania d'un país que sura enmig d'una Mar Mediterrània que uneix dues voreres continentals. A càrrec de: www.cecili.cat

Drets Humans de Mallorca avalua actuacions amb la finalitat d'intensificar-les

nurukundo2005 | 26 Desembre, 2005 19:49 | facebook.com google.com

Divendres, 23 de desembre, es reuneixen els membres de l'associació Drets Humans de Mallorca, amb la finalitat de cloure aquest any que s'acaba i de disposar-se a emprendre noves tasques per a l'any que és a punt d'iniciar-se.

Es constata que l'any 2005 ha estat ple d'activitats tendents a la defensa i promoció dels drets humans a Mallorca, en molts àmbits.
El president de l'associació, Bernat Vicens, remarca el fet d'haver pogut aconseguir -després d'insistents i persistents gestions davant del Ministeri de l'Interior- allò que, des de fa dos anys, s'està intentant de fer: poder retre visites periòdiques setmanals als interns que romanen reclosos dins la presó de Palma, en situació d'aïllament total.

Cada dissabte matí, algun membre de l'Associació Drets Humans de Mallorca es fa present a la presó de Palma i té l'oportunitat d'acompanyar durant unes hores aquell grup de presos que, d'acord amb el règim intern carcelari, acudeixen al passi d'una pel·lícula en DVD; ocasió que s'aprofita per mantenir-hi comunicacions i converses que esdevenen beneficioses per a tothom.

Es desitja que, per a l'any 2006, es pugui incrementar i milllorar una activitat d'aquestes característiques que, per exemple, en ocasió de les festes de Nadal, permet, a més a més, de compartir-hi torrons i bombons que, altrament, no podrien arribar mai a ser assaborides en un règim d'internat tan intens com el que han de patir aquestes persones tan fèrriament empresonades: de les 24 hores que té cada dia, només durant 3 hores poden sortir de les cel·les on han de romandre reclosos, per un motiu o un altre.

Aquí més que enlloc resultat del tot relatiu, això de desitjar-hi per Nadal bones festes i molts d'anys!

L'aniversari de la Declaració universal dels Drets Humans, a Mallorca

nurukundo2005 | 06 Desembre, 2005 11:37 | facebook.com google.com

Com cada dia 10 de desembre, amb motiu de l'aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans, l'associació Drets Humans de Mallorca que fou creada l'any 1974, organitza, conjuntament amb Amnistia Internacional, diversos actes commemoratius d'aquell esdeveniment que capgirà el món i obrí noves perspectives per a la humanitat.

Davant del fet que, en aquestes darreres sis dècades, moltes de les esperances depositades en la Declaració esmentada han quedat fallides i marcades per la decepció i el desencís; davant, també, del fet incontestable que alguna aportació positiva s'ha produït en algun lloc del món...

Encara queda gent que creu que s'ho paga recordar-la, per exigir-ne una més ferma aplicació arreu del planeta.

S'hi convida tothom, doncs, a assistir, dissabte, dia 10 de desembre, a les 20:00 hores, a la plaça Major de Palma, on és programada una encesa d'espelmes.

Així mateix, a les 20:30 hores, hi ha un concert a càrrec del Cor de Cambra Studium, dirigit per Carles Ponseti, a l'església de Sant Felip Neri, amb la interpretació d'obres de Monteverdi, Hawley, Kreek, Miskinis, Busto, Whitacre...

S'hi té també l'oportunitat de fullejar el nou número de la revista Drets Humans de Mallorca que s'acaba de publicar.

Rigoberta Menchú i la immigració, una realitat social inexistent a Mallorca!

nurukundo2005 | 05 Desembre, 2005 23:00 | facebook.com google.com

A Mallorca s'ha pogut sentir aquests dies la veu clara i diàfana de Rigoberta Menchú,, en un acte organitzat a la Sala Auditori del Centre de Cultura de “Sa Nostra”. La hi ha convidada la Fundación Iberostar, que presideix el senyor Miquel Fluxà, i "Sa Nostra” - Caixa de Balears, presidida pel Dr. Llorenç Huguet.

Han pogut escoltar-la centenars de persones que han omplit de gom a gom les sales habilitades per a aquest encontre.
Els mitjans de comunicació s'hi han amuntegat a les totes.
Les màximes autoritats, del Govern, del Consell de Mallorca, de l'Ajuntament de Palma i d'altres institucions públiques, així com també representants del món empresarial, presidien l'acte.

El tema de la conferència era La immigració: una realitat social.

Com feu notar un dels assistents, aquesta “realitat social” no s'havia fet present en aquell acte, perquè ni tan sols no hi havia estat convidada...

Els qui fa més de 30 anys seguits aportam el nostre granet d'arena en defensa dels Drets Humans a Mallorca, tenim la sensació d'estar presenciant, en viu i en directe, un veritable segrest.
Ens fa la impressió de presenciar que, des de les més altes instàncies governamentals i empresarials -representades pel Partit Popular en aquestes illes- s'ha aconseguit d'engabiar i segrestar la imatge i la personalitat d'una dona lluitadora guatemalenca a qui ens hagués agradat ben molt poder demanar:

*** Ens imaginam, senyora, que deveu haver tengut l'oportunitat de tenir al vostre costat grans personalitats del món de la política, de les finances, dels governs, de les empreses, de les esglésies d'arreu del món...

*** Ens imaginam també que no deveu haver tengut l'oportunitat de trobar-vos-ne cap que se vos hagi reconegut com a violador i conculcador dels drets humans...

*** Ens podeu dir, gràcies a la vostra experiència, on creis que es troben avui dia tots aquests? On són, segons el vostre criteri, on es troben, on viuen els que impedeixen que el món real de la misèria -en la qual moren milions de persones- esdevengui virtual, i que el món virtual de la riquesa -que besllumen tan llunyana- se'ls converteixi en real...?

Rigoberta Menchú, amb molta claredat, hi havia exposat el somni perenne que mantenen els pobles indígenes d'Amèrica Central: trobar-se de debò amb el món millor que desitgen... i que, cada dia que passa, se'ls va allunyant més i més!

Gràcies a qui? Era la pregunta que li haguéssim volgut fer...!

Es veia ben a la llegua:

Qualcú s'havia encarregat de passar per alt d'explicar-li, a la senyora Rigoberta Menchú, que aquí a Mallorca, en massa ocasions, el fet de ser immigrant s'està convertint en una realitat social més que deplorable.

Tan insostenible que esdevé del tot inacceptable...

Com el cas recent d'aquest grapat de senegalesos que han estat acomiadats d'unes empreses de reciclatge subvencionades amb doblers públics.

Doblers públics que, mira per on, hi són aportats pels membres d'aquest mateix Govern i Consell de Mallorca que roman ben assegut i satisfet, ocupant les butaques de la primera fila on es fa la conferència... sobre La immigració: una realitat social.

Pel que fa als immigrants senegalesos acomiadats a Mallorca... se'n renten les mans!

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb