nubulaya

Fent part de la ciutadania d'un país que sura enmig d'una Mar Mediterrània que uneix dues voreres continentals. A càrrec de: www.cecili.cat

El Patronat de la Fundació Maria Ferret, a Mallorca

nurukundo2005 | 03 Juliol, 2005 16:36 | facebook.com google.com

La Fundació Maria Ferret té com a objecte i finalitat promoure activitats formatives, culturals i de lleure, dins la línia del Moviment Escolta i Guiatge de Mallorca.
És una fundació que fa més de 10 anys que actua a Mallorca.

FMF

Ara compta amb un nou Patronat, integrat per una quinzena de persones que s'han reunit recentment a la seu de la Fundació, situada al carrer Seminari 4, de Palma.

Entre molts d'altres assumptes que figuren a l'Ordre del dia de la convocatòria, se n'aproven els nous Estatuts que han de regir l'entitat d'acord amb la normativa vigent actualment; s'hi presenten i aproven els comptes anuals corresponents a l'any 2004; s'hi crea la Comissió executiva; s'hi defineixen les competències i funcions de la Direcció, etc.

S'hi exposen, observen i valoren els treballs que han estat presentats al Concurs el Ferreret, un concurs de dibuix per triar la imatge que n'ha d'indicar aquest àmbit d'actuació escolta i guia.
Se n'elegeix el dibuix guanyador.

També s'hi aproven una sèrie de convenis relatius a l'ús i gestió d'algunes de les finques que romanen a disposició de l'entitat, com són ara Gatamoix (Poble Nou), al terme municipal d'Alcúdia; S'Hort de Son Serra, a Son Serra de Marina, en el municipi de Santa Margalida; S'Alova, al barranc de Biniaraix, dins el terme municipal de Sóller; o sa Torrentera, al municipi de Sencelles.

Amb el Consell Insular de Mallorca, així mateix, s'aprova col·laborar en un pla de reducció, reutilització i reciclatge, en el marc del Pla sectorial de residus de l'illa de Mallorca, als Agrupaments del Moviment Escolta i Guiatge de Mallorca i a les finques de la Fundació Maria Ferret.

Entre d'altres convocatòries, s'hi presenta el VIII Concurs de Fotografia Fundació Maria Ferret corresponent a l'any 2005, amb l'objectiu de fomentar la creativitat i la participació d'escoltes i guies de Mallorca.
Se n'aproven les bases, amb el tema: Defensam la natura i protegim la vida.
S'estableix com a termini per a la presentació de treballs fins al 22 de setembre de 2005.
Consisteix en un primer premi dotat amb diploma, xec per valor de 120 € i la publicació com a portada de l'Agenda del Moviment Escolta i Guiatge de Mallorca del curs que ve.
Un segon premi, dotat amb diploma i xec per valor de 90 €.
I un tercer premi, infantil (fins a 12 anys), dotat amb diploma i xec per valor de 60 €.

S'hi convoca la 12a edició dels Premis anuals de la Fundació Maria Ferret, que són dos:
- el Premi Maria Ferret, destinat a premiar una persona que s'hagi distingit dins el Moviment Escolta i Guiatge de Mallorca per la seva dedicació i entrega a l'Escoltisme i el Guiatge mallorquí.
- el Premi Eladi Homs especialment dirigit a reconèixer una iniciativa, experiència o tasca de qualsevol col·lectiu escolta (unitats, equips de caps, agrupaments, branques, equips generals, etc.) i altres col·lectius que hagin destacat durant el curs 2004-2005.
Per a enguany es proposa que s'inclogui un reconeixement explícit i singular al matrimoni Homs-Ferret en el marc del 50è aniversari del Moviment Escolta i Guiatge de Mallorca.

Finalment, s'hi presenta Soca, la revista d'escoltisme i guiatge núm. 44, corresponent al mes de maig de 2005, on s'hi remarca la celebració dels 50 anys d'Escoltisme i Guiatge a Mallorca.

Un cop més, es constata que l'obra educadora iniciada a Mallorca l'any 1956 pel matrimoni Homs-Ferret no és flor d'un dia.
Continua ben viu, actiu i dinàmic, aquest Moviment Escolta i Guiatge que, com a Mallorca, també roman estès pertot arreu dels Països Catalans.
Milers de Guies i Escoltes s'han adherit a aquest Moviment i hi han treballat fort ferm durant aquest darrer mig segle.
La seva tasca, mantenguda avui dia per tota aquesta gentada que hi dedica temps i esforços, continua ben viva i vigent entre nosaltres.

L'Educació, la Fe, el País continuen orientant generacions mallorquines que es van obrint cada cop més, no solament a la realitat canviant illenca, sinó també a tot un món que viu marcat per un procés de globalització tan intens que requereix encara moltes més grans dosis d'aquells tres elements bàsics; sobretot en aquelles persones que pretenguin sobreviure-hi amb un mínim de dignitat!
Amb paraules extretes d'una altra Fundació semblant a aquesta: cal proposar-se l'educació integral d'infants i joves, a partir del treball i la vivència de l'espiritualitat i del compromís nacional.
Molt encertadament qualcú s'ha afanyat a dir que es tracta d'aprendre a viure i a conviure cívicament, com a creients, en el país que ja anam fent des de fa segles!

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb