nubulaya

Fent part de la ciutadania d'un país que sura enmig d'una Mar Mediterrània que uneix dues voreres continentals. A càrrec de: www.cecili.cat

Pressiona ZP amb la Pobresa Zero

nurukundo2005 | 26 Juny, 2005 22:17 | facebook.com google.com

Amb el crit Contra la pobresa, pressiona!, s'inicia a l'Auditori del Conservatori Professional de Música, Dansa i Art Dramàtic de Palma, un acte força engrescador.
Convocada per la Coordinadora ONG+D Illes Balears , una gentada omple a vessar la sala.
A les paraules inicials de la presentadora, Mila Melero, segueixen les actuacions musicals de la cantant Dúnia Hedreville força enèrgiques, sonores, aplaudides, escoltades i assumides com a pròpies per tota la concurrència.
L'acompanyen un equip d'al·lotes fent-li cor, i un grup musical fent-li d'orquestra.
També pugen a l'escenari representants de les més diverses Organitzacions No Governamentals que donen suport a l'acte, patrocinat per l'Ajuntament de Palma que hi és representat per la regidora Margalida Ferrando i pel regidor Rogelio Araujo, en companyia del director general de l'Oficina de Defensa dels Drets del Menor, Gaspar Rullan, del Govern de les Illes Balears.

És una de les activitats que fa part del conjunt d'actes organitzats arreu del món, en un dia com aquest, 26 de juny, tot recordant als líders mundials -que s'han de reunir properament- que es van comprometre a complir amb els 8 Objectius del Mil•lenni, el primer dels quals, ni més ni manco, consisteix a: Eradicar la pobresa extrema i la fam arreu del planeta.

Els líders mundials han de respondre a la nostra crida!
Som la primera generació capaç d'eradicar la pobresa arreu del món!
Pressiona perquè 1.100 milions de persones tenguin una resposta mínimament satisfactòria!
Pressiona ZP amb la “Pobreza Zero”: Ara és possible!

.

.

D'altres enllaços interessants

  1. Coordinadora ONG+D Illes Balears
  2. Drets Humans de Mallorca
  3. Festival Internacional de Cinema i Drets Humans, a Palma
  4. Sense cap excusa, 2015
  5. Pobresa zero
  6. Intermon OXFAM
  7. Calendari d'activitats

Primer Fòrum Social Mediterrani enllestit a Barcelona

nurukundo2005 | 20 Juny, 2005 16:55 | facebook.com google.com

Una trobada tan multitudinària com aquesta, que es perllonga durant quatre dies seguits, amb la presència d'un bon grapat de milers de dones i d'homes compartint la dèria de creure i pensar en un altre món possible, no pot deixar de causar impressions diverses, molt fortes, dins l'ànim de qui sia.

Si, a més a més, aquesta trobada vol esdevenir capaç de contribuir a ationar la lluita cívica per transformar la Mediterrània en una mar de pau i de drets, les impressions hi esdevenen encara molt més intenses.
Malgrat el silenci -de les paraules i les imatges- als grans mitjans de comunicació i difusió, amb un NO rotund a la guerra i un NO més rotund a les ocupacions; i amb un altre NO rotund al neoliberalisme, i un NO encara més rontund al patriarcat, a Barcelona, durant quatre dies seguits, s'hi han manifestat milers de ciutadanes i ciutadans de totes quatre ribes de la Mar Mediterrània.

Qui vulgui compartir allò que fan i proposen els Moviments Socials Mediterranis, pot dirigir-se a aquesta adreça electrònica, nascuda al si mateix d'aquest Primer Fòrum Social Mediterrani celebrat a Barcelona: asmovmed@moviments.net.

D'altres enllaços interessants:
Dia cinquè: l'endemà mateix del FSMed
F S M e d

Drets Humans de Mallorca, al Primer Fòrum Social Mediterrani

nurukundo2005 | 15 Juny, 2005 18:19 | facebook.com google.com

Drets Humans de Mallorca, entitat creada a Palma el mes d'octubre de l'any 1974, que participà en la celebració del IV Fòrum Social Mundial realitzat a Mumbai l'any 2004, i també en l'organització i realització del II Fòrum Social de Mallorc fet a Palma el mes de maig de 2005, es fa present en el Primer Fòrum Social Mediterrani que es duu a efecte a Barcelona el mes de juny de 2005.

Amb el lema 'mariobenedettià' Tot depèn del dolor amb què es mira, l'entitat mallorquina Drets Humans de Mallorca, entre d'altres accions, se suma a altres entitats i organitzacions humanitàries que promouen una querella davant l'Audiència Nacional, a Madrid, amb la finalitat que hi siguin processats alts càrrecs de l'actual govern rwandès que participaren en el genocidi perpetrat en aquell país d'Àfrica Central.

D'altres adreces interessants

FSMed. Primer Fòrum Social Mediterrani DHU de Mallorca, al II FSMa
Conferència sobre denúncia presentada per DHU de Mallorca contra alts càrrecs del Govern de Rwanda
II Festival Internacional de Cinema i Drets Humans, a Mallorca

Música simfònica en la lluita cívica

nurukundo2005 | 09 Juny, 2005 16:02 | facebook.com google.com

Benvolguda Miriam Rader:

He seguit, -una mica de lluny, és ben cert,- la vostra perllongada i tenaç resistència davant les escomeses de qui sembla tenir cera del Corpus, a l’hora de fer-se amo i senyor de pisos ruïnosos situats al centre antic de la ciutat de Palma!
Em resulta del tot admirable el vostre exemple personal de lluita i de coratge, com a ciutadana llisa i rasa, enfrontant-vos a aquestes instàncies gegantines , representades per unes institucions públiques illenques que es posen a emparar determinats interessos particulars, de més que dubtosa legitimitat democràtica i de més que evident injustícia cívica.
Per això mateix, aprofitant el vostre escrit recentment adreçat a l’opinió pública, vull felicitar-vos, i agrair-vos l’exemple que ens donau, a les ciutadanes i ciutadans de Palma.
Ningú no ha fet mai tant com vós, a l’hora de defensar amb dents i ungles un patrimoni històric –que a hores d’ara ja hauria de ser públic- com el que comporten les torres bessones del Temple.
Esper i desig que, a més de ser imitada en el vostre comportament exemplar -per molta d’altra gent que ens apuntem a seguir el vostre camí de lluita-, també n’arribeu a obtenir qualque dia la recompensa que ben segur vos mereixeu.
Tant de bo que qui vos ha fet mal també ho pagui!
Amb el meu agraïment personal, sincerament i de tot cor, les meves salutacions més entranyables.

Cecili Buele i Ramis
Ex-regidor a l’Ajuntament de Palma
Ex-conseller al Consell de Mallorca
Ex-diputat al Parlament de les Illes Balears

L’estalvi ètic, una pràctica cívica solidària

nurukundo2005 | 07 Juny, 2005 15:56 | facebook.com google.com

L’estalvi ètic permet que les persones siguin solidàries. L’Estalvi Ètic de Colonya Caixa Pollença és una proposta ètica/solidària en el món financer.
Colonya Caixa Pollença, que és membre de la Federació Europea de Finances i Banques Ètiques i Alternatives, presenta la Memòria de l’Estalvi Ètic de l’any 2004.
L’acte es fa dia 14 de juny a les 20 h, al Saló d’Actes de la Cambra de Comerç, de Palma.

Com cada any, s’informa del que ha estat l’activitat financera i social, i es convida els assistents a participar en un col•loqui obert sobre l’esmentada informació o qualsevol aspecte que, entorn d’aquesta experiència de Banca Ètica es pugui plantejar.

S’hi pot confirmar l’assistència, al telèfon: 900 351239

Qui assisteixi a aquest acte de Colonya Caixa Pollença té l’oportunitat de trobar informació sobre l'Estalvi Ètic de Colonya, un Projecte de Banca Ètica, pionera i de futur, que conjuga l'activitat econòmica amb l´ètica, la solidaritat i la RSE (Responsabilitat Social Empresarial), canalitzant les disponibilitats econòmiques de les persones i institucions amb inquietuds solidàries.

D'altres enllaços interessants:

L’estalvi ètic, pràctica cívica solidària

Bicicletada i Fira del Llibre a Palma

nurukundo2005 | 05 Juny, 2005 11:01 | facebook.com google.com

Coincidint amb la cloenda de la XXIII Fira del Llibre -que enguany s’ha instal•lat a la plaça d’Espanya, de Palma-, el GOB hi convoca també, -en el Dia Mundial del Medi Ambient, diumenge, dia 5 de juny-, una gran Bicicletada contra el canvi climàtic.

Conscients que les Illes Balears i Pitiüses dupliquen la mitjana estatal d’emissions de gasos contaminants –no resulta gens estrany en un indret on circulen més de 900 vehicles motoritzats per cada 1.000 habitants !-, amb aquesta Bicicletada es reivindica :

- el transport col•lectiu
- la xarxa ferroviària incrementada
- l’ús limitat del cotxe privat
- la frenada en el creixement de la xarxa de carreteres i autopistes
- la substitució d’energies contaminants per energies renovables i netes.

El mateix dia que Rafa Nadal se'n duu la copa de tennis Roland Garros

Mallorca a favor del poble sahrauí

nurukundo2005 | 03 Juny, 2005 19:24 | facebook.com google.com

Nombroses persones a títol particular, i representants de partits polítics, organitzacions sindicals i entitats socials es concentren davant la Delegació del Govern, a Palma, per denunciar-hi públicament les polítiques repressives a què viu sotmès el poble sahrauí als territoris ocupats pel Marroc.


Dia a dia, al llarg d’un any
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb